2020 City Taught Master

950 回覆
4 Like 46 Dislike
我second low報左係咪收得皮ching有無報埋其他u ds
我都係仲未有消息你呢?
Anyone msocsc psychology?
同路人!
有冇人報左Communication and New Media?
31/3先apply
知唔知有冇得interview?
3月中報咗Business and Data Analytics,無消息
我都報咗 同你差唔多日子
有冇人係 MSc Business Information Systems (Stream B - applicants with IT backgrounds) ?
Me
Applied other school too?
我係上面果個支那留學網見到有人3月中收到offer
我2月中報 我係呢科既undergrad版畢業 係佢親生 is字頭既科除左兩科b+其他全部a range
但都仍然under review
我係cu cs ,係3月中先報,未有offer.
之前有收到Kong U IT education 個offer , 但好似冇咩用,所以放棄左🤔.
btw 本科男女比例如何😏幾多人一班?
ug 個個course都起碼有一半女仔 唔似engine科成班都男
d course好吹水 it野教得唔深入
唔知master會唔會實用返d
lecture 50-90個啦
tutorial多數40個內
我見到好似幾易grad先報🤣,自己本科讀到隻狗咁🤡
btw 點解你會報同一個? 我係唔想翻full time 工住
呢個dept d 科好好grade 考試比哂tips hea下hea下
我係上年fg 返緊文職 又係返到好攰 唔想返工 又好掛住大學生活
我屋企人又預左筆錢比我讀書 就諗住襯仲後生做多年ft學生
雖然好似好任性...但如果而家唔讀 遲d更難抽時間讀
我又覺得讀書緊係讀ft開心d
不過poly it收左我 應該都會疊埋心水讀佢 轉下環境都好
btw 如果我係你,係Post grad 時候,我會選一係專攻 it (cs) , 一係專攻 Finance/ Business 🤔

我本身係已經讀左ug CS, 想讀翻有關少少 It 嘅 Business 野,所以先報E個🤡
係啊 所以就算呢科收我 我都讀poly it算
it又易過cs
btw city呢個dept d科真心吹水 應該可以好輕鬆grad
報咗 仲review緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞