2020 City Taught Master

950 回覆
4 Like 46 Dislike
好撚搶手呀cs
今年咁嘅環境都冇offer嘅話真係可以收皮
好似5-6月左右
咁又要捱到去5-6月先比人reject了

你今年收咗offer啦?
收左啦
很羨慕
你幾月submit幾月收?
12月中報,2月頭收~
有冇報咗cs同eie嘅人有回音
報左housing 無消息
你地係報ft定pt
pt
其實combined mode
city個combined mode係點嫁??
唔係即係比你簡讀pt定ft既意思咩
隨時轉PT/FT而唔使用Dpt申請
city個combined mode係點嫁??
隨時轉PT/FT而唔使Dpt申請
原來係咁 ft會唔會難申請過pt
有冇人報咗eie?
有無人報咗MSc Professional Accounting and Corporate Governance
仲系under review
出左offer 2月尾出架
唔係2月尾先deadline咩
唔記得但我係1月中報2月尾in 幾日就出offer
有冇人MSc Construction and real estate 收到offer?
其實2月中先報係唔係已經太遲 可能已經收夠人
你報咩科?
Cityu MA public policy and management 同 polyu social policy and social development 都俾左 direct offer 我
前者係揀 public policy stream,後者主修 social policy
唔計學費同有冇某某學會會籍
cityu public policy 值唔值得讀?

因為我主修 social policy,但考慮到將來出黎想做政策研究(集中醫療、教育、社會保障政策)/ 學術研究
所以想知道公共政策係咪全面過社會政策(i.e. 研究醫療、房屋、教育、社會福利同社會保障)多啲?
公共政策係咪會接觸多啲經濟學知識?
唔該各位大大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞