召喚所有退唔到錢既HK EXPRESS 苦主

612 回覆
6 Like 154 Dislike
U biz 係咪有得改/ 退?

睇過其他貴airline, 日本時間唔夠express 好⋯⋯⋯
如果u biz補足番個問題, 都可以繼續搭
JET STAR廉航黎講真係好好
原本買左2月24日往東京機票(超平價優惠機票來回都係HKD1500內), 14號收到通知可以全數退款
JET STAR係咪冇左飛大阪?
JET STAR係咪冇左飛大阪?
我收到EMAIL只知東京最後一班營運航班係2月15日去東京
同2月16日東京番香港
之後一直東京航班都會取消直至3月28日再另行通知。

大板身邊無人坐JETSTAR, 所以唔知
一時有一時冇
彈出彈入
退條毛啦。
輸打贏要。
呢個 topic 應該改做叫召喚所有退唔到錢嘅 hk express 閪客。
你第一日做香港人?咁大驚小怪
平機票算啦
我係上個星期UO台灣返香港班機取消咗
之後搞到要買貴三倍嘅cx
諗住入嚟呻
屌 班人根本冇資格叫苦主
如果班機無取消到 我見大家話可以退番d稅既~
想問下係咪退款果頁禁"退稅" 之後入資料就得?
我都係5月出發
但我比較希望疫情好轉,可以如期出發但應該都冇乜機,打定輸數
香港好多人其實同大陸人一樣

以前又係買過hke五舊幾水
點知搵到新工咪唔要張機票
一日人工都唔止啦更何況而家肺炎
想refund 好心就買貴啲果個啦
買又買最平,講明無得退又想發爛
你都識講依家有肺炎,咁就當然要另外處理。

再者,佢依家可以唔洗錢轉來往大阪嘅航班,咁對去東京嘅人好唔公平。
咪一鳩樣
你買得最平嘅預咗冇得退錢㗎啦
想要有彈性啲咪畀貴啲買佢有得改/退嗰隻

又要買最平 又要人免費畀你改
人哋係做生意唔係開善堂呀

利申:3月尾飛東京 預咗輸機票錢
機票預左冇得退 總數2700到
酒店免費退哂錢, 一日團同pass就等緊kkday退
6/3 去程: 香港>福岡 15/3 回程: 釜山>香港
15/3 單程: 福岡>香港
依家講緊係十年一遇,會死人嘅肺炎。
點解講極你都唔明?
屌,咁你嚇9佢lor
“因工作關係,近14天曾與疑似個案接觸,顧及公眾健康,及遵從衛生署建議,我不適宜坐原定的該班航機,若 貴公司不能取消、退款或改期...

有幾唔公平? 答我!
其實個問題係向日本當局𠴱度,點解間間都 cut 飛大阪唔 cut 飛東京,點解你又有大阪唔去去東京?點解有人願賭服輸而你又要輸打贏要?
佢畀你改係人情 唔畀你改係道理
你可以話佢不近人情
但白紙黑字寫到明點解你仲會覺得道理喺你度?

如果而家hk express畀你買咗最平機票嗰隻嘅改
咁對畀貴啲買彈性機票嗰隻嘅人公平咩

同埋你咁驚死人可以唔去 冇人逼你一定要飛
做錯決定就要承擔後果㗎啦

之前日本打大風 hk express冇機飛又冇得改呀退呀咁
早有前科㗎

畀到最平就要預症咗有較大風險

又要平又要好服務 唔好咁天真啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞