[Steam] P社 fans 入黎約炮!(一)

750 回覆
10 Like 2 Dislike
發唔發覺呢個patch Ming好變態

ming而家係唔係都會支爆?

你識玩就唔會
我個frd玩緊,明帝國既國土好似唔可以痴住non-tributary states,唔係既話會瘋狂減mandates,尤其係大國扣仲多
加埋明帝國既兵種係廢過西方,所以佢可以屌打亞洲,但歐洲難少少

呢個係你嘅問題啫
between我通常會用ming form mughals

ming 而家真係太op
同埋 mandate of heaven lost 個event係咪冇咗

你識玩就唔會
我個frd玩緊,明帝國既國土好似唔可以痴住non-tributary states,唔係既話會瘋狂減mandates,尤其係大國扣仲多
加埋明帝國既兵種係廢過西方,所以佢可以屌打亞洲,但歐洲難少少

呢個係你嘅問題啫
between我通常會用ming form mughals

佢打到去痴住ottoman同Muscovy啦喎
啲mandate 即刻由-0.0幾跌去-0.5
不過佢之後將啲相連既地送左俾Tributary states就無事
印象中係咁,係我個frd玩唔係我玩
上星期我洗咗500蚊買cs natural disaster 同eu4 dlc 同content pack
但係冇時間玩

你識玩就唔會

ming 係用錢打贏人
有無人玩過papal state form kingdom of god

kingdom of god冇轉tag
有無人玩過papal state form kingdom of god

kingdom of god冇轉tag

試過Restore the Pentarchy
未試過天主教版
玩厭左HOI4 岩岩買左EU4玩
有咩國家起手會易玩D?
岩岩用Kyoto 開頭打到隔離兩個小國 後來無啦啦比其他國仔收皮
同埋新手上路其實唔買EU4任何DLC都夠玩架可?
同埋新手上路其實唔買EU4任何DLC都夠玩架可?

最好買晒
有咩國家起手會易玩D?
岩岩用Kyoto 開頭打到隔離兩個小國 後來無啦啦比其他國仔收皮

體子或者Castile都ok
有咩國家起手會易玩D?

提子或者Castile都ok
有咩國家起手會易玩D?

ottoman或者法國啦 我個人因為kebab最啱比新手玩
有咩國家起手會易玩D?

新手玩法國同Ottoman
琴晚開左個明 將佢拆散哂再break vassal 十幾個國家大亂鬥

我都好鐘意咁玩 從未試過認真玩一次明國
有咩國家起手會易玩D?

新手玩明

我仲係新手嗰時真係玩法國 對唔住囉
有咩國家起手會易玩D?

新手玩明

新手梗係玩拜占庭

利申:新手個陣試過玩火雞玩到被拜占庭光復成個巴爾幹咁濟
有咩國家起手會易玩D?

新手玩明

新手梗係玩拜占庭

新手要玩Ulm
有咩國家起手會易玩D?

新手玩明

新手梗係玩拜占庭

點做到

打完d core番黎打再打其他人, 唔夠manpower打輸再俾plc同Hungary dow, 新手好易中招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞