[Steam] P社 fans 入黎約炮!(一)

750 回覆
10 Like 2 Dislike

買左conquest of paradise未

即係唔買dlc 就要一條友挑幾個國家? 痴撚線

p社game唔買晒dlc同唔晒玩冇分別
坐底買8成
你一係用開心版dlc

唔洗玩*

dlc用開心版都得?唔會比人bam?

好似可以照解成就
而家好似唔會比人bam之後難講

算啦,驚驚地費事

頂咁我 save/load 大法算
講唔講得 Steel Division....

前日買左,有得玩住beta先
之後連續2日比電腦強姦
個AI 好撚醒,好識壓住你條防線進攻
你D 兵比人兩邊一夾,壓力太大就會投降
有冇人玩得掂?

評價點,抵唔抵買

幾好玩,不過AI 真係好強,
你一隊兵,有個壓力表,比人壓抑,頂唔順會自動撤退或者會投降
佢好似close combat 系列咁每隊兵睇到佢用咩武器,不過就冇細分到每一個小兵渣槍。同埋係有彈量限制,射完要CALL卡車黎補給,但小心對方scout到你就好易炮彈橫飛,又或者call空軍炸鳩你。

同埋佢有條戰線,而家BETA個圖仲未係咁大,仲未做到大包圍圈

坐底買8成
你一係用開心版dlc

唔洗玩*

好似可以照解成就

算啦,驚驚地費事

load/save完都係出唔到,焗用cheat

坐底買8成
你一係用開心版dlc

唔洗玩*

好似可以照解成就

算啦,驚驚地費事

打緊仗唔會俾人pu

坐底買8成
你一係用開心版dlc

唔洗玩*

好似可以照解成就

算啦,驚驚地費事

打緊仗唔會俾人pu

cheat完個heir出黎之後玩得好順
PU完aragon同napels再pu埋portugal
不過諗緊in唔唔integrate埋佢地,想放portugal係到幫我殖民,napels又好似太遠好麻煩
其實遠既地好似好難管?我打完england 80% warscore都唔敢要佢一塊地,係咪好蝕底

坐底買8成
你一係用開心版dlc

唔洗玩*

好似可以照解成就

算啦,驚驚地費事

打緊仗唔會俾人pu

不過諗緊in唔唔integrate埋佢地,想放portugal係到幫我殖民,napels又好似太遠好麻煩
其實遠既地好似好難管?我打完england 80% warscore都唔敢要佢一塊地,係咪好蝕底

係好蝕底
驚咩難管姐離得遠又唔會有叛亂buff
之後裂顱或者pu咗奧地利低地德國咪仲遠
ara唔洗有事件食
其他要
冇記錯被人pu殖民意欲會降低
btw 可以比D地ara食慳返d點數

好似可以照解成就

算啦,驚驚地費事

打緊仗唔會俾人pu

係好蝕底
ara唔洗有事件食
其他要

攞England d 地即係我要放定差唔多成20k troops 係果邊,再加埋本土又放d,殖民地又要,好撚貴
同埋如果我食左葡萄牙 係咪佢d colonial nation 會比埋我

好似可以照解成就

算啦,驚驚地費事

打緊仗唔會俾人pu

係好蝕底
ara唔洗有事件食
其他要

攞England d 地即係我要放定差唔多成20k troops 係果邊,再加埋本土又放d,殖民地又要,好撚貴
同埋如果我食左葡萄牙 係咪佢d colonial nation 會比埋我

點解要擺定
就叛亂本土運過去咪得

打緊仗唔會俾人pu

係好蝕底
ara唔洗有事件食
其他要

點解要擺定
就叛亂本土運過去咪得

一黎要好多point core佢,二黎我驚英國打鳩我,佢又有海軍守住我未必運到兵過去

打緊仗唔會俾人pu

係好蝕底
ara唔洗有事件食
其他要

點解要擺定
就叛亂本土運過去咪得

一黎要好多point core佢,二黎我驚英國打鳩我,佢又有海軍守住我未必運到兵過去

丟比ara core(唔肯定係咪extension feature)
只要ara地唔過某個數目就可以唔洗points吞
coring cost同dev 係成正比
你要好多coring cost=佢廢左武功
你割左佢個倫敦佢trade income大減洗鬼驚
而且你卡卡殖民流naval tradition高都唔洗驚英國海軍啦
你真係驚既一係爆多D大船一係放D騎兵係當地比人打當地爆僱傭兵囉
發唔發覺呢個patch Ming好變態

ming而家係唔係都會支爆?
玩緊土耳其打唔打落去埃及好
玩緊土耳其打唔打落去埃及好

必打

打埋個巴爾幹同阿拉伯返黎
religious war點打
我spain (PU portugal, napels) + austria 帶住堆細國打 france + commonwealth + 一大堆國家,剩係france都60k army 痴撚線
定係我應該唔理austria 個alliance由佢死就算,因為係佢call我打

另外我以前明明同france alliance左一大輪200 relationship, 然後佢無啦啦rival左我,跟住隻game就難玩左好多
religious war點打
我spain (PU portugal, napels) + austria 帶住堆細國打 france + commonwealth + 一大堆國家,剩係france都60k army 痴撚線
定係我應該唔理austria 個alliance由佢死就算,因為係佢call我打

另外我以前明明同france alliance左一大輪200 relationship, 然後佢無啦啦rival左我,跟住隻game就難玩左好多

但係唔理austria既話,佢廢左我就無alliance可以幫我一齊擋法國 (england都係rival),所以真係好煩

你識玩就唔會
我個frd玩緊,明帝國既國土好似唔可以痴住non-tributary states,唔係既話會瘋狂減mandates,尤其係大國扣仲多
加埋明帝國既兵種係廢過西方,所以佢可以屌打亞洲,但歐洲難少少
講起religious war
我見到兩個宗教分曬派
但佢地成個period無打個仗
到底係點解
講起religious war
我見到兩個宗教分曬派
但佢地成個period無打個仗
到底係點解

新教聯盟個大佬唔宣戰

宗教之爭可以唔打 最後會有event和解

你識玩就唔會
我個frd玩緊,明帝國既國土好似唔可以痴住non-tributary states,唔係既話會瘋狂減mandates,尤其係大國扣仲多
加埋明帝國既兵種係廢過西方,所以佢可以屌打亞洲,但歐洲難少少

呢個係你嘅問題啫
between我通常會用ming form mughals
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞