睇完容祖兒演唱會先發現點解可以屹立不到咁多年

327 回覆
121 Like 89 Dislike
巴打 我早兩日睇完都有同感
本身對呢個人冇乜好感 hea住陪女朋友睇
點知聽落真係痴線 游刃有餘 每個位都把握得好正
諗返轉頭一個歌手可以出到咁多歌真係唔係咁易
由其係佢抽歌清唱果段

唔好下下都用外國比既 支持下本土喇

聽過佢演唱會既人就會明

年年叱咤個日班人又會話佢唱歌無得事
根本有班人一年先會聽佢一次唱live
之後轉個頭又失左憶咁屌9佢

指定動作 其他人唱live炒車係音響問題,joey唱live音響即刻無事
唔少人係年尾頒獎禮先聽廣東歌

容祖兒走音,d人話垃圾。
佢唔走音,又話呀邊個唱歌都好過佢啦,根本係池中無魚蝦自大。
有人覺得佢唱得好聽好穩,又話佢冇感情係唱歌機器。
佢黑面又話佢大牌,其他歌手黑面就一定係香港樂壇太垃圾,唔怪得個歌手。

有時都唔係想幫佢護航
只不過真心覺得佢值得更大既尊重

其實好好笑,
關於春卷呢件事我第一次聽係93,94年左右,
原版係關X琳,之後第二版係恭喜您,
去到唔知第幾個version 變左容祖兒,
但係適逢網絡發達,
一堆細路開始上網,之後佢就變左春卷代言人

而最最最吊詭嘅係,
反而佢日光日白髮尾濕哂喺英皇酒店出黎比人捕到果單野反而冇人記得,冇人提

由哥爾夫球變乒乓波再變春卷
真係好想知信哩單野嘅人智商有幾高

更加吊詭嘅係,
咁多年喺高/連登有人提你呢個觀點,
個post 就會好快冇哂人
屌你老母美斯C朗好心就唔好再出席啲咩金球獎世足咁啦
你地上晒神枱嘅,都壟斷球壇成十年,咩都攞夠啦。知唔知後面幾多人等住上位呀?
基沙文、巴爾、尼馬、夏神⋯
又黑左列貝利沙維小白嘅獎
都仲唔退落黎
好心就唔好再攞獎啦

唔好再拎體育嚟比啦香港樂壇咁黑箱點比呀
仲好有心做好音樂
唔會好似Eason 咁I'm so bad
至少會尊重每一次演出
唱左咁耐都係k歌

哩兩年好多新嘗試
不過比人屌唱膠歌 垃圾歌 有咩樂迷咪有咩歌手

有邊個歌手唔唱k歌?
香港人想聽咩最多 果個地方咪出咩歌最多
要怪既就怪呢個地方咩都講求快,新鮮
仲好有心做好音樂
至少會尊重每一次演出

同過佢做野就知佢好撚勤力
自知作唔到曲就將唯一識嘅做到最好
又冇架子又真心膠 不過蠢都係事實
一個Gin Lee已經幾年前唱Live好過佢
巴打 我早兩日睇完都有同感
本身對呢個人冇乜好感 hea住陪女朋友睇
點知聽落真係痴線 游刃有餘 每個位都把握得好正
諗返轉頭一個歌手可以出到咁多歌真係唔係咁易
由其係佢抽歌清唱果段

唔好下下都用外國比既 支持下本土喇

聽過佢演唱會既人就會明

年年叱咤個日班人又會話佢唱歌無得事
根本有班人一年先會聽佢一次唱live
之後轉個頭又失左憶咁屌9佢

指定動作 其他人唱live炒車係音響問題,joey唱live音響即刻無事
唔少人係年尾頒獎禮先聽廣東歌

容祖兒走音,d人話垃圾。
佢唔走音,又話呀邊個唱歌都好過佢啦,根本係池中無魚蝦自大。
有人覺得佢唱得好聽好穩,又話佢冇感情係唱歌機器。
佢黑面又話佢大牌,其他歌手黑面就一定係香港樂壇太垃圾,唔怪得個歌手。

有時都唔係想幫佢護航
只不過真心覺得佢值得更大既尊重

其實好好笑,
關於春卷呢件事我第一次聽係93,94年左右,
原版係關X琳,之後第二版係恭喜您,
去到唔知第幾個version 變左容祖兒,
但係適逢網絡發達,
一堆細路開始上網,之後佢就變左春卷代言人

而最最最吊詭嘅係,
反而佢日光日白髮尾濕哂喺英皇酒店出黎比人捕到果單野反而冇人記得,冇人提

由哥爾夫球變乒乓波再變春卷
真係好想知信哩單野嘅人智商有幾高

更加吊詭嘅係,
咁多年喺高/連登有人提你呢個觀點,
個post 就會好快冇哂人

大家用黎笑下既野 你地咁認真先係最吊詭
你地上晒神枱嘅,都壟斷球壇成十年,咩都攞夠啦。知唔知後面幾多人等住上位呀?
都仲唔退落黎
好心就唔好再攞獎啦

FIFA唔黑箱
利番申先:唔點聽歌
都仲唔退落黎
好心就唔好再攞獎啦

FIFA唔黑箱
利番申先:唔點聽歌

睇清楚佢間公司係幾咁白先講
連登仔真搞笑
新人發唔到圍係因為老屎忽而唔係自己無料
又唔見台灣d歌手比人講老屎忽? 根本香港既新人冇料到 咬字都字好 點唱啊 音又唔撚準

台灣金曲年年都競爭激烈喎
神枱級如呀妹都會不斷突破自己,阿密特隻AMIT2高質到
仲好有心做好音樂
至少會尊重每一次演出

咁難得抄個演唱會返黎,唔揼d本點得

佢地唔會理,總之佢就係無料
又唔見台灣d歌手比人講老屎忽? 根本香港既新人冇料到 咬字都字好 點唱啊 音又唔撚準

實力=紅?
事實係香港太細,d細路讀書讀到連音樂欣賞能力都冇,先中唱片公司巿場策略的計
廢如鄧走音都紅到,勁到gin lee咁反而唔得

gin lee根本屈機

gin lee根本屈機

根本佢地講黎講去話新人無料,但從來都係指新人,連名都講唔出
其實係咪連新一代有咩女歌手係唱得下都唔知

我意思係話梅姐有能力一路攞獎佢當年都肯放棄榮耀唔再攞獎喎

梅艷芳當年唔再拎獎係威 但唔係為左畀機會後輩囉
係因為夕陽之歌同千千闋歌鬧雙胞
最後夕陽之歌拎左金曲金而千千闋歌得金曲
畀人話佢造馬啊

咁仲有其他人呢?
最大問題唔好話其他新一代女歌手,唔少都有靚聲有唱功,問題係無機會比佢地上,點樣努力,淨係講港台啦,年年都係joey,咁有咩意思?對成個香港樂壇發展都好唔健康

咁係香港樂壇自己攞黎衰姐,人人都要負責任

唔講英美,未見過台灣韓國既樂壇好似香港咁,唔係按歌手每一年既作品同表現黎頒獎,而係睇年資睇公司黎頒獎

你岩,我成個童年都係joey果代,佢果時啲歌好似痛愛,心淡果啲係頂級係抵佢紅
但近年已經無乜邊首係特別有印象了...話食老本靠年資真係唔算過份

D人話佢唱live好,所以要頒俾佢
又唔諗下個獎唔係頒俾唱live好既歌手,而應該俾有高質歌曲/受歡迎作品既歌手

自膠
gin lee唱歌唔好?
雞容你快撚啲死啦 拎拎拎
佢唱歌係正 一講野就

呢幾年有gin lee aga jw,早十年janice,小明,喺佢地眼中個個都無料

呢幾年有gin lee aga jw,早十年janice,小明,喺佢地眼中個個都無料

班仆街根本唔撚聽廣東歌
聽都淨係聽容祖兒咁
比較下啦 雞容已經冇進步 停晒經喇
唔係姓容就無料

咁容海恩咪夠晒有料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞