睇完容祖兒演唱會先發現點解可以屹立不到咁多年

327 回覆
121 Like 89 Dislike
無論你班人點反點鬧都好
唱功真係一流,歌又好聽
唱live仲好聽過CD
係現今既香港女歌手之中已經超哂班

巴打你打算去紅館開凍篤笑?
其實讓唔讓位依家野同關愛座差唔多姐
唔攞獎係人情 攞獎係有實力 有道理
無論你班人點反點鬧都好
唱功真係一流,歌又好聽
唱live仲好聽過CD

棟呀
你唔可以否認佢唱功確實一流
技不如人好意思鬧人阻後生上位 而家佢打壓班女歌手?廢就廢啦

咪係
張國榮靠譚詠麟讓先紅既?
陳奕迅靠李克勤讓先紅既?
係勁既理得你前輩後輩打到你七個一皮啦
無知一問,春卷如果同強國,台灣班女歌手比係去到邊個層次
恕我無知
呢個時期有邊一個新出道女歌手真係有料到
唔攞獎同俾後輩上位有撚關係咩?Eason唔攞咪會俾比比鳥之流攞最佳男歌手,咁樣你地樂見咩?況且後輩上唔到位,一係就唔夠班,一係就唱片公司marketing手法有問題,一係就各大頒奬典禮有bias刻意唔俾觀眾鐘意既人攞獎。容選唔選擇放棄攞獎,同其他人既前途有咩關係呢?

利申:唔係容fans
其實一直都唔明點解佢成日俾人話佢唔退出頒獎禮
因為同期至少Eason無退,四大天王 都係四張野先退
根本唔係放唔放手既問題
有邊個歌手有實力拎到獎掃到獎先
你估年年頒獎唔諗到頭痕咩
問題係歌手紅唔起 有/多人出聲支持無/少人買碟 咪變左愈黎愈多紅一排/紅幾首歌既歌手開演唱會嚕
開完又係收左皮?
少d抨擊 多d買碟支持
睇番上年903 森美計左你知一個歌手生存收入有幾難
咿家廣東歌質素係差左 比唔上以前
但又唔係話絕望無好野 有潛力既人大有人在
比多小小愛心
其實樂壇我地有份 供應/需求
有咩女歌手可以接捧?既然無咁做咩叫佢唔好拎獎
恕我無知
呢個時期有邊一個新出道女歌手真係有料到

Gin Lee

但夠啱大眾口味一定係容祖兒,大眾唔一定好,但大眾等於收入來源,等於獎項指標,暫時又真係無人有唱功得嚟又夠大眾化
覺得佢勝在夠全能
唔同類型既歌都得
又識跳舞
分開細項比較就永遠都冇no.1
但綜合嚟講好強
唔攞獎同俾後輩上位有撚關係咩?Eason唔攞咪會俾比比鳥之流攞最佳男歌手,咁樣你地樂見咩?況且後輩上唔到位,一係就唔夠班,一係就唱片公司marketing手法有問題,一係就各大頒奬典禮有bias刻意唔俾觀眾鐘意既人攞獎。容選唔選擇放棄攞獎,同其他人既前途有咩關係呢?

利申:唔係容fans

好認同
男歌手eason 唔拎畀坤哥拎左你認唔認同先
無論你班人點反點鬧都好
唱功真係一流,歌又好聽
唱live仲好聽過CD

有講錯咩
根本可以屌打依家啲女歌手
商台比左位欣宜上,又如何?
無懷疑過佢唱功呢樣野,不過問題係大家唔鍾意佢咁多年都仲無諗過退落黎不停咁攞獎
新一代好多有實力既女歌手就係因為佢賴死搞到發唔到圍

無錯,無懷疑過佢唱功,如果佢一早退落黎唔霸獎實無咁多人鬧佢
難為d死忠堅持佢霸獎無問題 係其他女歌手技不如人
真係佩服佢地忍心見到自己偶像咁俾人鬧法

利申:joey同kay fans
d新仔唔爭氣反而怪容祖兒
拗乜春呀
容祖兒早d死咪會上神台囉
容祖兒根本處境同當年梅姐一樣,唔要需要以獎項黎正名自己喺樂壇既成就,但容無咁做,呢點就係佢近年比人唾棄既原因

你拆開單項計 佢唔係每樣都第一
但勝在樣樣都好top 綜合黎講演唱會無人夠佢揮
佢演唱會個種收放自如 其他人未學得到

well said
老而不

咁佢當年都係砌低左陳慧琳啦
同埋佢成名早 其實佢細過淫Kay架
佢唔拎獎又有邊個稱得上天后拎得起
邊有可能後浪唔掂怪前浪太勁

咁你點睇梅姐?

唔好玩啦 香港有邊個女歌手比得上梅艷芳
容祖兒做左第一咁耐仍然上唔到藝術既層次
莫講話梅艷芳 就算係王菲林憶蓮佢都比唔上啦
但你話新一代上唔到位係因為佢生人霸死地我唔認同囉

我意思係話梅姐有能力一路攞獎佢當年都肯放棄榮耀唔再攞獎喎

梅艷芳當年唔再拎獎係威 但唔係為左畀機會後輩囉
係因為夕陽之歌同千千闋歌鬧雙胞
最後夕陽之歌拎左金曲金而千千闋歌得金曲
畀人話佢造馬啊

咁仲有其他人呢?
最大問題唔好話其他新一代女歌手,唔少都有靚聲有唱功,問題係無機會比佢地上,點樣努力,淨係講港台啦,年年都係joey,咁有咩意思?對成個香港樂壇發展都好唔健康

咁係香港樂壇自己攞黎衰姐,人人都要負責任

唔講英美,未見過台灣韓國既樂壇好似香港咁,唔係按歌手每一年既作品同表現黎頒獎,而係睇年資睇公司黎頒獎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞