[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈6 之 春運病毒大爆發

1001 回覆
94 Like 4 Dislike
佢似黑色幽默姐
南北京兩約同聯合聲明都係英國簽字,而美國本身係唔鍾意殖民,美國好大程度係會透過英國做
亦都解釋到點解話 2021 後有新局面而最遲 10 年內香港會升起新旗
應該係先歸英,待英國重整香港掃除毒害後會有獨立公投出現
仲有食水都要
台灣法制同香港係兩回事,大陸法系似乎唔太適合金融中心
出面仲笑緊人搶糧好快就有回力鏢
支那已經缺糧,咁香港啲庫存

政府走出黎講足夠係唔想香港賤民搶糧食而搞到冇糧食送畀支那

從搶廁紙日起計,日日都冇米冇紙
我信支境內部軍閥割據鬼打鬼多過會打台灣囉,而家中共政令都地方政府開始冇人聽
3個月乾糧+25kg珍珠米+一箱韓國即食白飯,罐頭主要係焗豆、午餐肉、沙甸魚、吞拿魚,急凍牛排、雞柳、比目魚、珍珠蠔。
常識咁諗,支那要大舉進口糧食,咁其他地方如香港就會唔夠,進口價大升,說算有貨都會貴哂,咁倒不如而家未加價前搶左先
巴打你個雪櫃咁大放到3個月急凍貨
如果擔心發生斷水斷電,可以考慮租架7人車,工具準備幾條野外求生繩、瑞士刀、棒球棍、急救包、旅行藥品就足夠。

以香港地理位置,斷水斷電可能性較低,反而出現搶購糧食同藥品問題大啲。
兩個人份量,一個大fridge已經夠有凸
閻王叫你三更死,誰敢留人到五更!

突然想返睇黑色喜劇
習總會唔會超越埃及法老。陷家剷哂都要繼續同神對抗

神殺長子,習帝就殺番哂陷世界人
習總無仔

神殺長子習帝心唸關我9事
習明澤。不過呢位公主好似連姓氏都改埋唔跟習帝。
另外講番後代/子孫呢樣嘢. 十大元帥之一彭德懷亦係到佢呢代而終, 冇後人.

佢哋知道做得呢D傷天害理, 助紂為虐的行為係一定會受上天報應. 所以乾脆唔要子孫後代, 只由佢哋自己呢個世代終結全部因果. 司徒華亦係獨身無後.

呢種人係有"即使傷天害理"都要實行自己心中"大義"/"野心"的覺悟. 亦係一種對上天"割禾青"的慨念: 連後人, 愛情, 家族都唔要啦, 睇下"天"點報應於自己, 報應遲來唔緊要, 反正自己到時已經唔喺人世了. 毛澤東而家變相暴屍睇來係報應, 但對"佢本人"來說都冇關係了...依家毛魔都唔喺呢個世界了, 在生時自己無敵於世就得了, 反正唯物主義的共產黨員都唔信"死後世界", "最後的生者, 死者審判"呢D嘢.
突然諗起之前劉仲敬嗰啲咪講年底會有外國軍隊嚟同支共有好零聲嘅戰爭,而家連返會唔會就係生化武器依個位而唔係立法會選舉舞弊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞