(擔心)朋友話要返大陸做野

355 回覆
36 Like 5 Dislike
好耐之前我大陸有親戚真係中伏

最後過左3日自己走返黎
算好彩
上過去
經營手法值得一學

最後救左 at least 兩個番香港

呃人就周圍都有

最可悲係見到香港人起外地呃香港人
上過去
經營手法值得一學

呃人就周圍都有

巴打可唔可以分享下洗腦內容

內容應該同上面講果d差唔多,我都唔記得太清楚

但整體個手法就係帶你去一個陌生地區,再營造一個所謂既norm出黎,令到你先係abnormal果個,而普遍既人都跟因為群眾壓力而跟住走

某程度上,同教會一樣
其實係個度有無糧出
D人吾通無糧出日日留係度 邊有錢
上過去
經營手法值得一學

呃人就周圍都有

但整體個手法就係帶你去一個陌生地區,再營造一個所謂既norm出黎,令到你先係abnormal果個,而普遍既人都跟因為群眾壓力而跟住走

某程度上,同教會一樣

咁請問你點走人?就咁話唔撈走人?有無阻你

我本身係放假上去探人,但去到一睇就知咩事,所以一個仙都冇比,
佢地個plan都係想d人第2次去先比錢join

以我所知,佢地有哂gp 互相通水同討論,而每team個距離都唔會超過5分鐘,
如果有人想quit ,佢地會有哂劇本要做咩要做物

而我最尾係襯食完飯,突然間執野帶人走,邊行邊book車,務求冇人跟到同等佢地反應唔切
(村口的士都可能係佢地自己人)
究竟佢地係大陸實際上係有咩做

再搵人上去比錢

個flow應該係咁

假如我已經係其中一員
我個工作就係
搵個人黎“投資“
到步後,帶佢見唔同既人,1日3個,連續7日
直到我搵齊3個下線
再幫呢3個下線搵各自3個下線
其實係個度有無糧出
D人吾通無糧出日日留係度 邊有錢

以我所知就係咁既

假設佢地比69800

有萬幾蚊會回番比佢地做洗用,唔夠就自己番香港拎
咁有咩洗費呢
1.水電租食(通常1team人住一間屋,所以除番開唔會太貴)
2.搵下線果陣,d洗費要自己包哂
上過去
經營手法值得一學

呃人就周圍都有

某程度上,同教會一樣

對佢地黎講呢種模式已經係一種教
一種精神寄托咁
你唔認同 佢地會覺得係你井底之蛙 係你唔識把握機會
想知更多既人可以搵以下keywork

純資本運作

如果你有朋友上左去,而你又想救佢
唯一方法就帶佢離開佢身處既所謂norm,即係昆佢番香港先
想知更多既人可以搵以下keyword

純資本運作

再搵人上去比錢

個flow應該係咁

假如我已經係其中一員
我個工作就係
搵個人黎“投資“
直到我搵齊3個下線

巴打知唔知佢地係咪會上堂學野?
今日睇左好多資料
話會學啲好基本 self discipline既野 品德教育咁
同埋佢地會變到生活好有規律
上過去
經營手法值得一學

呃人就周圍都有

我朋友話佢上次返去睇遇到既人全部都係香港人

純資本運作

無用啊 佢地會自己耐唔耐返黎一次
但最後都會返去 阻唔到
阻佢就即係唔支持佢 唔理解佢 唔係朋友
仲有個位好有趣

佢地可能會用盡一切方法令到你上唔到網搵資料

但當你有機會上網搵資料果時

而搵出黎既資料全部都唱反調

佢地就會有一個好完美既解釋

就係“網上既資料其實係假,係出於政府既宏觀調控,目的想嚇走d冇膽既人,因為個busniess太好賺,太多人玩唔係好事“
差d 中過依d尻野,最慘係十幾年嘅老死想水你入局,諗住買機票之時好彩比條女話一話,醒一醒,上網google下就知原來好多人中過伏,最黎朋友都冇得做

其實呢啲真係預左無朋友做 仲要十幾年老死
你拒絕佢地 佢地就會發難

再搵人上去比錢

個flow應該係咁

假如我已經係其中一員
我個工作就係
搵個人黎“投資“
直到我搵齊3個下線

巴打知唔知佢地係咪會上堂學野?
今日睇左好多資料
話會學啲好基本 self discipline既野 品德教育咁
同埋佢地會變到生活好有規律

有冇上堂學野就唔知
如果唔睇69800呢樣野
成件事係幾開心,我朋友生活真係規律左

個模式似nu skin,保險,教會,sell team,sell family,
只係賣既產品唔同

由其身在外地,有班唔識既人當你屋企人咁,你會覺得好難能可貴
係咪有位巴打 成功甩身返左落黎?
有冇聯絡方法搵你? 想救人....
仲有個位好有趣

就係“網上既資料其實係假,係出於政府既宏觀調控,目的想嚇走d冇膽既人,因為個busniess太好賺,太多人玩唔係好事“

呢個位好鬼
永遠唔會知究竟關唔關政府事
鬼國既野真係係關事都唔出奇,估佢唔到

純資本運作

無用啊 佢地會自己耐唔耐返黎一次
但最後都會返去 阻唔到
阻佢就即係唔支持佢 唔理解佢 唔係朋友

大部人都唔會承認自己比人呃,所以好正常

佢份人logic既,可能解得通,

冇logic既。。。叫佢屋企人收起佢張回鄉證啦

雖然我好抗拒呢樣野,但我都承認成件事既可行性

而我都見到有好smart既人起入面玩緊呢個遊戲
當然大部份都係唔smart

你朋友因為你阻佢就話你唔支持佢 唔理解佢 唔係朋友,咁我諗佢都算係後者

上面有幾位都甩身走返出黎
我都想聯絡佢地
仲有個位好有趣

呢個位好鬼
永遠唔會知究竟關唔關政府事
鬼國既野真係係關事都唔出奇,估佢唔到

最撚屌係 話同大集團 咩萬達集團 乜乜柒柒有合作
會搞起個城市 發展得會愈好

上面有幾位都甩身走返出黎
我都想聯絡佢地

係既就一齊 廢事搞幾轉
好想係佢地起行前 屌醒佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞