(擔心)朋友話要返大陸做野

355 回覆
36 Like 5 Dislike
Push
做雞又話過你知咩?
做雞又話過你知咩?

唔會係做G啦一定
屌 我阿媽最緊中撚左傳銷,我講返呢個post d野佢聽,佢唔撚信,重話市政府幫手架,唔係點解個市政府可以唔插國旗?又話啲樓可以起到偷工減料都係市政府默許⋯⋯

我可以點做呀?
佢重話我唔信可以跟佢返去睇,但我一個女仔返好驚
屌 我阿媽最中撚左傳銷,我講返呢個post d野佢聽,佢唔撚信,重話市政府幫手架,唔係點解個市政府可以唔插國旗?又話啲樓可以起到偷工減料都係市政府默許⋯⋯

我可以點做呀?
屌 我阿媽最中撚左傳銷,我講返呢個post d野佢聽,佢唔撚信,重話市政府幫手架,唔係點解個市政府可以唔插國旗?又話啲樓可以起到偷工減料都係市政府默許⋯⋯

我可以點做呀?

Email發個wtsp比我 加你入群一齊傾 472545328@qq.com
唔好阻你朋友發達啦,我都做緊 兩年買到一層三房單位 你唔酸你朋友扮關心
未必係1040既,但十成九係傳銷,
萬變不離其宗,都係發展下綫,搵成功人仕洗你腦,
咩world venture, nu skin個類,
大陸實體經濟唔好,只有金融,it,地產搵到食,
不過睇你fd個款都係中傳銷個啦

利伸:係大陸生活左幾年
唔好阻你朋友發達啦,我都做緊 兩年買到一層三房單位 你唔酸你朋友扮關心

咁你都唔好阻我關心朋友啦
未必係1040既,但十成九係傳銷,
萬變不離其宗,都係發展下綫,搵成功人仕洗你腦,
咩world venture, nu skin個類,
大陸實體經濟唔好,只有金融,it,地產搵到食,
不過睇你fd個款都係中傳銷個啦

利伸:係大陸生活左幾年

咁你有無比人叫過去做?
上年八月尾因爲信朋友返去貴陽睇做咩生意

點知係做1040

一返到香港就絕撚左交

即使識左十幾年
Push
我最近都知有人咁做,正想開post問,我同你係咪識同一個人
咁佢地係大陸每日既工作就係等人上黎, 之後一大班人夾計做戲氹人落搭?
即係無實質既工作?

聽講會安排到佢地每日都好多野忙
同埋據我了解
佢地擺個度門真係好大 中個啲唔一定係蠢人
*因為拉你上去個個人太了解點樣去說服你!

樓上個啲講得無錯 係會帶黎去睇好多建築
樣樣野都講到政府暗中支持咁
有朋友既朋友中左五年都仲做緊
佢帶埋佢老豆繼續做
另外有朋友中招未醒番
中招既人係比大家想像中多
2015-2017有大部分中招既人都係香港讀大學住宿舍岩岩畢業一個拉一個咁上去
同佢地講假係無乜用
因為幫佢洗腦個個
一早已經幫佢打定底
就好似佢地預左講出黎你班平民唔好信
蘋果新聞更加無用
因為佢地個圈子都會教導佢地蘋果都係反共
好屈機 一句黨就乜都有得解釋⋯
我最近都知有人咁做,正想開post問,我同你係咪識同一個人

可能係掛
我個朋友正中同一樣野,宜家上左去成1個月。初頭去話搵2年快錢就番黎,前一個星期同佢whatapps,佢痴線都話:就算搵錢搵得少過香港,都一定唔會番黎。自己係呢度提升左好多。佢話宜家日日開會,要準備好多資料,睇到眼都花。當然我有send呢d野俾佢,仲問佢你點解釋。洗左腦既佢當然會話呢d唔係我做緊既野。
救命呀,有冇人有辨法呀?叫佢上去個fried正仆街黎。
我個朋友正中同一樣野,宜家上左去成1個月。初頭去話搵2年快錢就番黎,前一個星期同佢whatapps,佢痴線都話:就算搵錢搵得少過香港,都一定唔會番黎。自己係呢度提升左好多。佢話宜家日日開會,要準備好多資料,睇到眼都花。當然我有send呢d野俾佢,仲問佢你點解釋。洗左腦既佢當然會話呢d唔係我做緊既野。
救命呀,有冇人有辨法呀?叫佢上去個fried正仆街黎。

首先 你要問下自己 個朋友有幾friend 值唔值你花時間拉個傻閪返嚟
其實不如等班fd比人呃一次好過啦
其實應邀上去以為自己好有定力已經好On9
我依家就係佢地個廳度,

我都好1516,快d 黎屌醒我

但係有時佢果d 所謂"國家做"証據又真係好似幾有point

同埋上面有位巴打用咩m1+m2,果d 係咩黎架?

可唔可以詳細小小
我依家就係佢地個廳度,

可唔可以詳細小小

你睇完呢個post都仲想發夢就去做啦
一陣你個frd發左達就會怪我地阻止你
我依家就係佢地個廳度,

可唔可以詳細小小

個個都驚人地發達個時 得你自己dup春
我都有幾個大學朋友話返咩貴州做野, 又唔肯講做咩, 仲叫我一齊上去睇下就明, 睇黎都係你地講緊呢個咩1040啦
屌 我阿媽最緊中撚左傳銷,我講返呢個post d野佢聽,佢唔撚信,重話市政府幫手架,唔係點解個市政府可以唔插國旗?又話啲樓可以起到偷工減料都係市政府默許⋯⋯

我可以點做呀?

我阿媽幾年前都中過
後黎我話同佢脫離母子關係先返黎
但仲係抱怨我阻佢發達
直到之後佢個朋友比人拉左先識醒
真係好撚蠢
一技之長又無
咁易比你發到達咩
學黃子華話齋
平時買餸就幾蚊都慳
十萬八萬就比人呃左去
個陣講到好撚勁架
又話咩幫城鎮搞建設
有哂proposal 拉唔知幾多個下線
咁你下線再拉下線 再係當中抽成
總之滾滾下就到1040萬 之後就可以離場
當時聽到第一時間已經覺得係傳銷
跟住勸又勸過

上埋大陸天涯到 搵埋個受害者屋企人
用qq聊天 講埋點比人呃
佢話有幾個唔同價錢19800 , 39800 , 59800
聲稱越貴越快離場
佢老婆一去就去左4年無聯絡 無再返黎
點知我老母仲話我搵人做戲比佢睇

人心比金錢蒙蔽個陣真係好恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞