(擔心)朋友話要返大陸做野

355 回覆
36 Like 5 Dislike
個陣講到好撚勁架
又話咩幫城鎮搞建設
有哂proposal 拉唔知幾多個下線
咁你下線再拉下線 再係當中抽成
總之滾滾下就到1040萬 之後就可以離場
當時聽到第一時間已經覺得係傳銷
跟住勸又勸過

上埋大陸天涯到 搵埋個受害者屋企人
用qq聊天 講埋點比人呃
佢話有幾個唔同價錢19800 , 39800 , 59800
聲稱越貴越快離場
佢老婆一去就去左4年無聯絡 無再返黎
點知我老母仲話我搵人做戲比佢睇

人心比金錢蒙蔽個陣真係好恐怖

我都唔明點解啲人會信, 個幾個大學朋友已經好似消失左咁
個陣講到好撚勁架
又話咩幫城鎮搞建設
有哂proposal 拉唔知幾多個下線
咁你下線再拉下線 再係當中抽成
總之滾滾下就到1040萬 之後就可以離場
當時聽到第一時間已經覺得係傳銷
跟住勸又勸過

上埋大陸天涯到 搵埋個受害者屋企人
用qq聊天 講埋點比人呃
佢話有幾個唔同價錢19800 , 39800 , 59800
聲稱越貴越快離場
佢老婆一去就去左4年無聯絡 無再返黎
點知我老母仲話我搵人做戲比佢睇

人心比金錢蒙蔽個陣真係好恐怖

我都唔明點解啲人會信, 個幾個大學朋友已經好似消失左咁

搞建設
推番呢個post 上黎先
咁恐怖
兩個post都好恐怖
有人搵得番呢個post
推推推!
一個人無乜一技之長,點會揾你做咁既野
我咁蠢 容咩易中招
超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍
https://lihkg.com/thread/218035/page/20?ref=ios

順便LM
咁佢地係大陸每日既工作就係等人上黎, 之後一大班人夾計做戲氹人落搭?
即係無實質既工作?

聽講會安排到佢地每日都好多野忙
同埋據我了解
佢地擺個度門真係好大 中個啲唔一定係蠢人
*因為拉你上去個個人太了解點樣去說服你!

樓上個啲講得無錯 係會帶黎去睇好多建築
樣樣野都講到政府暗中支持咁
有朋友既朋友中左五年都仲做緊
佢帶埋佢老豆繼續做
另外有朋友中招未醒番
中招既人係比大家想像中多
2015-2017有大部分中招既人都係香港讀大學住宿舍岩岩畢業一個拉一個咁上去
同佢地講假係無乜用
因為幫佢洗腦個個
一早已經幫佢打定底
就好似佢地預左講出黎你班平民唔好信
蘋果新聞更加無用
因為佢地個圈子都會教導佢地蘋果都係反共
好屈機 一句黨就乜都有得解釋⋯

求pm
已經唔係69800係咪賺到1040萬嘅問題
而係你賺緊嘅錢 唔係「出糧」
而係下線比出黎既一部分
「賺」得越多 只係代表你呃得越多人
而嗰啲人係你「朋友」或者「朋友既朋友」
我知道有好多朋友會心軟聽人講上去睇一次
雖然好希望你地唔好去
但如果真係要上 請你地記得
佢地用好聽既說話包裝你得到既錢
但嗰啲錢你真係會拎得安樂咩?
啲錢唔係投資所得
而係你拉入黎既人比既錢啊
前日有個大學同學約我食飯,係咁叫我請假陪佢上大陸睇,佢同佢條女已經辭左職,開始左幾個月。

我搵左幾位兄弟諗計點幫佢,你地有咩建議
前日有個大學同學約我食飯,係咁叫我請假陪佢上大陸睇,佢同佢條女已經辭左職,開始左幾個月。

我搵左幾位兄弟諗計點幫佢,你地有咩建議

開始左就無得幫架啦 邊間U呀
我有個朋友又係中左招 好心勸佢 同我反晒面
推返上黎
無人理
無人理

做咩啊
我有好親既屋企人上左去 件事同樓主講既一模一樣
勸佢唔好上去 一上去就玩撚完 我屋企人上左去年幾
耐唔耐落翻黎 變左第2個人咁 真係好陌生 我自己都唔知點幫佢 所以決定由尻佢 人愈大 一係好化 一係好固執 唯有等佢賴完野 落黎清醒下。。。
我有好親既屋企人上左去 件事同樓主講既一模一樣
勸佢唔好上去 一上去就玩撚完 我屋企人上左去年幾
耐唔耐落翻黎 變左第2個人咁 真係好陌生 我自己都唔知點幫佢 所以決定由尻佢 人愈大 一係好化 一係好固執 唯有等佢賴完野 落黎清醒下。。。

年幾 咁知唔知發展成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞