(擔心)朋友話要返大陸做野

355 回覆
36 Like 5 Dislike
好朋友係大學同學,女仔黎

上年畢業,岩岩出黎做野一排

前排聽佢講話有朋友叫佢返大陸做野

去左武漢(唔肯定)視察環境

個陣都無乜點為意 諗住佢係當順便去下旅行

點知前兩日無啦啦同我講話決定左要返大陸做野

仲要好突然 話五月就會出發

可能要去年幾兩年,但都會間唔中返黎香港

問佢實際做乜 係咩地方咩公司同咩人一齊做野

佢又答到模凌兩可 無乜點講詳情

淨係話會搵到錢 兩年之後返到黎就可以買到樓

佢仲係咁強調:

呢個係一個機會 比自己改變同經歷 同你講你都唔會明
(心諗你乜都唔講點明呀 )

我而家好擔心佢 比人呃錢都事少

一陣返到上去有咩三長兩短都唔知點算

始終係一個女仔 雖然話佢啲朋友都會係到 但我都係好擔心

有無巴絲有聽過或者身邊朋友有呢啲經歷?

好似同佢講咩都無乜用咁,佢已經下左決心咁。。。
問清楚好啲喎

做G做到搵大錢?
問清楚好啲喎

佢就係咩都唔講 甚至叫我一齊去睇 就會明
俾人包起左
我知搞乜
你google 1040陽光工程

掉69800就會有1040萬
拉2/3個下線 每個地方細節有唔同
但係大體玩法一樣 都係傳銷黎

南寧 武漢 貴陽 合肥 北海 總之係中西部城市
你去到既話 果班人就會係咁話係國家背後支持
佢地會show有好多證據

不過都係果句 共產黨信唔過
呢個似係共產黨操縱既國家級騙局就真

做G做到搵大錢?

做G 2年買到樓有幾奇
可能比大老闆包左都唔定
我諗你朋友應該俾人呃咗上去做傳銷
俾人包起左

如果比人包應該會講
我知搞乜

巴打你試過比人叫返去?
定有朋友試過?肯定係呢樣?
仲有無更多details

咁易賺咁個個都衝上去
我最怕係佢最後搞黎搞去比人氹落搭但又得個吉
我知搞乜

我有個朋友都係去左大陸做野又唔講做咩
但成日話有黨支持

原來咁多人身邊都有朋友返去
我諗你朋友應該俾人呃咗上去做傳銷

我之前都有聽講過
我朋友同我講時 我都有問係咪比人叫做傳銷
但佢好堅決話唔係 仲叫我唔好比網上流言影響

做G做到搵大錢?

做G 2年買到樓有幾奇
可能比大老闆包左都唔定

佢仲要話唔係首期,係full pay
我知搞乜

但成日話有黨支持

我都聽過呢個傳銷
exactly 一樣
我知搞乜

巴打你試過比人叫返去?

咁易賺咁個個都衝上去

肯定係呢樣
認真 叫佢唔好上去 1040做唔過 以前就得 而家就 唔知你個fd去嗰度點啦

淨係知廣西 廈門嗰啲
我知搞乜

巴打你試過比人叫返去?

咁易賺咁個個都衝上去

肯定係呢樣

咁是咪真係會搵到舊錢
唔係呃神騙鬼既局?
我知搞乜

但成日話有黨支持

我都聽過呢個傳銷
exactly 一樣

都有比人叫返去?

睇黎好出名
認真 叫佢唔好上去 1040做唔過 以前就得 而家就 唔知你個fd去嗰度點啦

淨係知廣西 廈門嗰啲

佢就係唔聽 已經好堅決咁
唔知點先令佢回頭是岸 仲話去到會有地方一班人一齊住

其實好似講到咁易 個個都拎1040走 有無可能呀

淨係知廣西 廈門嗰啲

依家經濟發展根本到左平頂位
邊有可能仲$1變到$10000出黎

勁共依家d GPD全部都係投資谷出黎
每$2,3先創造到$1價值
根本就係共產黨呃平民錢去谷GPD

你去過貴陽 武漢 南寧就知好撚多人做呢d
捉極都捉唔晒
我有懷疑過地方政府間唔中先捉d人祭旗
呢班人留係度都可以促進下內銷 冇必要一炮過起晒

淨係知廣西 廈門嗰啲

依家經濟發展根本到左平頂位
邊有可能仲$1變到$10000出黎

勁共依家d GPD全部都係投資谷出黎
每$2,3先創造到$1價值
根本就係共產黨呃平民錢去谷GPD

你去過貴陽 武漢 南寧就知好撚多人做呢d
捉極都捉唔晒
我有懷疑過地方政府間唔中先捉d人祭旗
呢班人留係度都可以促進下內銷 冇必要一炮過起晒

所以佢去到得個吉既機會係好大既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞