信用卡討論區(85)農曆新年 繼續抗爭

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
係咪達到指定簽賬額?
有咩cash rebate卡可以取代SCSC
同SCSC係咪刷李佳芯重係睇運氣
係咪開個i-account?
佢再唔派佢自己都會死....
幾乎無限制卡其實就得scsc同earnmore

citi cash back本地1%就算啦
諗住手機開戶
東亞 send 左個推薦 code 比我
自己可以推薦自己
我1月至3月唔會用了
等佢出埋10-12月去到5月就cut
我今日走去分行開戶(新身分證冇得網上搞)。個職員一開波就問係咪想信用卡免年費,我話係。佢就話咁開個最基本果隻就得啦。睇黎好多人都係咁而開戶口

得三五萬蚊左右,佢地都係用cxae elite
係咪資產、人工夠數
AE唔係銀行,keep 卡唔關資產人工事喎
資產人工只係申請張卡時比佢做審批用,續期時無簽夠數下waive年費純粹係佢嘅酌情權。
不過以我所知佢地都係keep住個個月會碌張卡,而唔會碌頭幾個月後就雪左佢。
Thank you 巴打
仆街 原來登記漏咗HSBC Apple Pay 5%
跌咗500
想申請張卡 for 課金,食飯,Amazon, book酒店機票
應該申請乜卡好
本身得滙豐advance户口送個張

渣打,Citi, HSBC有乜卡啱
想要現金回贈多

red同cashback好似唔錯?
記得唔好要提款卡
有年費好似 50 蚊
簽到3月就算 hsbc red頂上
到時 5月出rebate就用payme攞錢
Red: Book旅行嘢/網購/課金
Advance Platinum: All in 賞滋味
估唔到八仔玩成咁
1%卡全部變咗無錢搵
但我四月出卡
可能捱唔到咁耐
之前出red 6000迎新諗住用airbnb打爆佢,
而家應該去唔成個trip要refund,
迎新咁就冇左lu~
提款卡都收錢
提款卡收錢就唔淨得佢一間
不過東亞垃圾就一定
呢間行 只岩有著數就拎
無著數就cut
絕對唔可以留有感情
用Red Book完旅行嘢,去到當地用邊一張?
買Apple Gift Card 或萬寧券
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞