信用卡討論區(85)農曆新年 繼續抗爭

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
呢個本來就會直接反映喺評分度

其實雖然話就密,我最近半年都係一個月一張咁大把

而且我本來就有張red,佢根本就知我從來用唔哂信用額
電話問人工幾多係咪照報就得?
之後補返句自己有400k資產就得
咪年入24萬up

未試過有fd 低過 又去開 唔夠24萬 得唔得真係答唔到
我想知HSBC ,岩岩計回左4%
Reap 收Master 2.4% 手續費
我應該仲有錢賺?
依家等緊銀行收番錢
TU grade 只係銀行參考既其中一部分而已
之前都諗過依個問題
但好似太明目張膽呃銀行錢 仲要無上限
應該唔駛講自己資產,佢自己一睇就睇到,我答佢失業,冇講資產,佢都係幾分鐘就sms 話批左
黑卡送既白金charge我唸其實只係黑卡附屬卡, 唔係另一個credit card account
申請卡時check tu 每次佢扣左幾多分?
又計返?
我上個月見小斯個度話唔計
大貓真係好鬼神經刀bor...

不過呢d分又唔包佢唔會回收
Yes
呢個月申請左7張,批左6張,無壓力
高階D
so sad
佢而家仲多左幾PART冇分....
實情根本就係東亞全部卡都GG
佢意思係咪用i iti 係HKTV Mall 買野都無3%, 得基本0.4%?
Key Point:
「東亞日」本地/海外/網上外幣簽賬額外4.4%回贈將於2020年3月31日完結。
東亞日玩到3月?
佢有兩PART
上面係講I ITI同幾張卡再加限制
下面就係東亞日殺剩餅店快餐...

睇黎RED又要瘋狂增加卡數
「東亞日」本地/海外/網上外幣簽賬額外4.4%回贈將於2020年3月31日完結。

重要 this:
下列各項簽賬類別,將不獲發額外獎分/現金回贈:
• 任何超級市場、百貨公司、旅行社及政府部門簽賬交易

Only this left
「東亞日」手機付款高達10%回贈將於2020年4月1日起更新如下:
東亞日 4.4% 完都易明,
但我get 到係 i tit 網購超市 旅行社都無 i dollar 3%
即係apple pay/ google pay 都係cap $100 回贈
i-Tit 得返網上回贈
10% 但係都仲係要人簽 2000 on99
除非你 2000 都係快餐啦
如果唔係我用 sogo vs 5% 好過
冇最低簽帳限制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞