信用卡討論區(85)農曆新年 繼續抗爭

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
雖然我唔明點解兩公婆都要一個人碌不過即管答下你,但我唔知你本身有咩卡

1. HSBC Visa Platinum (2.4%) + Earnmore (2%)
HSBC 可以碌十萬
其實你大可以開張HSBC附屬卡俾老婆,咁就可以碌20萬,除非你開附屬卡又話唔得

2. 未有SCB cash back既話開埋食迎新,Citi Cash back迎新都唔差
其實係睇merchant code,酒樓個code多數得
除非佢特登玩野用第二部卡機幫你碌
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
小心個數太大當你簽酒席唔出回贈
建議分多幾次碌
感謝巴打提醒
我想申請1張海外簽帳既信用卡
本身已經有: 1. 安信Earnmore; 2. DBS BWM
睇睇下發現恒生MPOWER好似幾勁
樣樣都5% 但點解大家無咩講
因為佢係CASH$?
去俾訂個陣碌卡試下
已有東亞I鈦
張hsbc白金之前set咗賞世界未改返
應該開咩卡做備用簽食肆好
Cash dollar 狗都唔屌 又有限制商戶,換卷又廢
請教 HSBC Visa Platinum 旅行係咪2.85% (賞世界 2.4%+最紅海外/網上 2.4% - 1.95% 外幣交易手續費)
咁有冇海外簽帳Visa Mastercard
唔想用銀聯
Acacia
Scsc
計錯數,應該係 HSBC Visa Platinum 旅行係咪2.45% (基本 0.4% + 賞世界 2%+最紅海外/網上 2% - 1.95% 外幣交易手續費)
大貓 visa signature/platinum
想問最近HSBC邊度有街站? 想出張visa signature
不嬲都冇街站
咁架咩?
咁經邊度申請最多著數?
HSBC一般都係得網上申請
舊客有時電話會聊你開
你地唔覺街站好危險咩?個人資料週街填
依家轉晒網站
即係官網申請就算?
通常可以r著數麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞