信用卡討論區(85)農曆新年 繼續抗爭

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
踎駛
你肯定有登記過就得
因為apps只係show local記錄
why not both?
所以我兩張都有
之前睇過恆生所有卡嘅盤
其實唔細(同佢老母當然有段距離,雖然唔知老母個盤有幾大)而且恆生卡個盤都幾穩,仲要有增長率,只可以講太多消費者唔理性,期望大家愈嚟愈多人識用信用卡,可以迫佢改變
發夢睇過,講漏咗
我之前都係專搵d免年費既卡黎申請,恒生真係最易,爬文發覺好多卡都免到年費,即刻瘋狂申請⋯
不過到而家仲未waive過,好多卡都免一兩年年費,要下年先有機會試
同意enjoy卡玩法簡單

好似東亞日咁要簽夠2000
回贈要分幾次+隔月先入戶口
仲要網購有d唔計
唔係i鈦既話仲要login e banking先換到voucher
其實都好煩
m power先唔方便
東亞日4月出埋啲回贈是咪只可以碌咗佢,定可以轉入銀行
即時俾錢應該計呀?
唔計係延遲付款果啲?
渣兜呢半年連promo都無個,仲旨意佢加到2%
25000分先$100
如果得22,000係手都要碌多3000分先收手
永恆的times square/harbour city算唔算
點解無得用CASH DOLLAR 就會用ENJOY?
請問payme計唔計citibank cash back迎新?我睇過條款「轉數快」唔計,payme算唔算用咗轉數快系統轉賬?

睇唔明, 簽1000手機回贈, 點解得56?
另外佢2020-04更新, 由[高達10%] 變知[10%], 係唔係好大分別...
C9的確多,但係以我嘅觀察,好多後生仔,甚至西裝友,睇落都幾smart都係攞enjoy卡
打漏咗,i mean我返工果度even cash dollars 都用唔到,又唔會同恒生做promotion,都一堆人用
用得enjoy card都唔會理呢d啦
關乜事
會唔會係ENJOY SPENDING CARD, 唔係信用卡, 但又可以有CASH DOLLAR, 我都有一張, 不過1年都用唔到一次...
佢回贈咁廢,個盤都咁大,其實我係佢就唔改變喇

好似渣打咁,scsc scam雖然多人用,但係好睇唔好食;東亞中銀果啲promotion對銀行嚟講直頭係蝕,我地用完佢個 quote 根本就唔會用。

難聽都要講,蠢人嘅錢最好賺
張ENJOY卡係VISA, 但入唔到APPLE PAY
又無PAYWAVE...當年唸住拎黎入GOOGLE PAY...最後乜都用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞