信用卡討論區(85)農曆新年 繼續抗爭

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
自動轉帳個啲信就咁用a4印出嚟?
封信好奇怪
我只睇網上積分交易~
咁可能係我誤會左,
多謝巴打糾正~
Vs上個月申請唔批 我而家入40萬入去得?
定有冷靜期
渣打啲卡,企硬就waive到,
佢會用coupon嚟引你比全費/半費,
因為我係出糧戶口+綜合理財,所以唔駛年費
果條數唔知佢點計,以前玩八達通自動增值,
日日回贈條數都唔同,月結單啱數就無理佢
而家譚仔三哥係咪轉左8達通唔可以再用信用卡
想問東亞日係咪仲做緊架?
新年前多飯食, 想睇下用邊張好D

佢收銀寫到明收visa master 8仔 現金 但呀姐話唔撚收卡
最近去左幾間新店都唔見有寫收visa master
連卡機都唔見有
所以好奇問下係咪再收卡
最近M Power海外簽賬/流動支付有5%現金回贈
仲多過Red,唔知有咩條件?黎緊4月旅行想試下用卡
thanks! 開左cash back
嗰條友一路都係咁寫字,但信得過架
CS 真人都冇? 同埋係咪第十二個月開始就可以打?
利申第一張有年費既卡, 屌得細力D
海外一個月最多只得200回贈,即係要簽夠4000HKD
你到時打上去試下啦 唔得咪cut卡
唔通呢度話你知一定得 打上去佢reject你你係咪會講連登仔話得點解你話唔得
第一張大貓卡神速批爬完文有少少野想問
最紅海外及網上簽帳要累積滿$3000先有額外2%,呢$3000係咪一定要簽返外幣/網上先計?
如果我再申請多一張大貓卡,係咪只要兩張夾埋過$3000就得?然後回贈就兩張卡每季夾埋一齊計,回300RC就封頂?
有冇戶口 有幾多錢
叫做過到入息 & mpf用hsbc
而家mpower海外簽帳要過$300港紙先計
早排去都用到卡
兩公婆一人申請一張HSBC Platinum,最紅自主All in賞滋味
每人碌十萬,2.4% rebate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞