信用卡討論區(85)農曆新年 繼續抗爭

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
英鎊價平D定HKD平D?
最最最保守嘅list:
1. 入息證明(e.g. 合約寫咗年薪幾多咁)
2. 近3個月糧單
3. 近3個月bank statement
4. 住址證明
5. 個人簽名

多數俾2&3就ok
正常批卡等2個星期
唔計
bea 出左拎卷既信,仲有冇得打電話去改要第2樣卷?
應該唔會
除非你一年搭唔夠20 club points 啦
佢又唔同酒店咁係送會藉比你,而大係要你自己由正常途徑咁申請,但免左你申請費。
不過如果你全年無搭過one world機無入過分,又keep返住張ae的話就唔知佢會唔會照比你續會
仆街呀,AE細頭都話係支那嘢,唔討論得!
Hongkongcard.com都高質過你地
如果比佢cut左但又keep返張ae卡
可唔可以係再搭因航前再reapply?
AE都算
咁乜都唔駛傾啦喎
一句講晒
有咩cash back/miles卡係討論得?
即係要cut CXAE再一年後reapply ae先可以再有一次free application?
原來係咁
話時話以前如果一年內搭cx次數夠多佢會揀人送membership (老豆以前比佢送過銀卡)
而家佢地仲有無玩法?
即係點?
Keep住返cx ae就可以再free apply?
定要先cut 卡過一年冷河然後再申請過cxae跟住再入會?
疊單問下:
如果上年六月倒收卡
應該今年五月 定六月搞免年費?
thx
cx ae如果低消費...係咪waive唔到年費既???
睇幾低
但有持續個個月用,去外國又碌下外幣,加埋又join下佢啲campaign 去有參與活動嘅鋪頭買下野(類似愛賞地道嗰啲), 或者用佢訂下酒店或者上cx買下機票,聽返嚟嘅多數肯waive無乜聽過有人比佢reject,最誇試過聽過有個人簽得萬幾都waive到
你指marco polo silver?
佢係你搭cx或者ka時會送張Lounge pass比你入
無記錯只可以用嚟入返cx嘅lounge
以前舊制易攞好多
搭三程來回歐洲就有
而家應該要差唔多四程先有(仲要唔係discounted economy)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞