信用卡討論區(85)農曆新年 繼續抗爭

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
AE啲charge同白金credit card正路係唔會waive (如果你有白金 credit 同白金charge 咁佢會waive左你credit card 嗰張)

佢地都係簽三五萬左右,肯定唔過150k,我啊頭多啲佢去得多旅行同出trip加埋會買下電子野,一年6-8萬左右用左5,6年次次都打上去waive 得到。

但佢地都有一個共通點嘅,就係會持續用,即係個個都有用來簽野同做下自動轉帳交電話費之類,而唔係有一個月買左幾萬蚊野之後就雪左張卡,加埋會用佢嚟訂下因航機票+酒店同去外國簽下外幣咁
SC Simply cash 易唔易申請
感謝巴打
同問,同埋年費易唔易waive
有冇信用卡可以攞嚟找卡數同時儲到積分或里數?
易,一星期已批
易.
易waive
請追post
如果佢唔肯你可以試下夜晚再打多次,好似會駁左去馬拉嗰邊,聽聞佢地手鬆啲,我上年到期前一個月打上去問其他野個cs仲提我一個月後記得打上去waive,仲緊張過我
年薪要求等於冇
渣打好少聽難批

不過手腳就唔太快
有呀
好似唔係間間航空有
請問earnmore係咪最多同一張八達通自動增值?
有無咁好?
感謝C打
我都唔知
佢講完我都呆左呆
每個 hkid 一張
最多四個 hkid
咁有無消費到咩金額?應該唔過150,000?
佢無叫我要hit 咩特定spending target
不過一向有用嚟海外消費下同訂酒店
我打去時係未過150k
佢當時講類似係,雖然你未用夠但你credit record 好好,所以記住要快啲打上嚟之類

點解我申請HSBC red card, 佢淨係派我呢4張卡??
分開寄
等多兩日都無當寄失??
呢4張除左 citi super , 我發覺無張識 
HSBC d 積分冇乜用咁
用返現金回贈仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞