信用卡討論區(85)農曆新年 繼續抗爭

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
咁有邊間透明度高?
AE2y邊張免到?
AE CX免到? 樓上好似話waive 唔到
上年簽左幾萬都冇得waive 嬲得濟cut左卡過緊冷河
香港卡要office hour上去攞
AE CX T&C好似有講過左某個數可以waive 到
AE CX一向睇運
當然你簽夠額就一定免
150,000
AE都唔係張張收
因航卡嗰啲打上去都唔少巴打waive 到
話時話而家白金charge 係咪易開左好多
見啲人話好多未夠年薪/資產如果本先用開AE卡或者經agent 申請佢都批?
幾萬照計得架喎,試過打上去問野個cs仲提我記得出左年費後打去waive
不過聽聞佢係會睇下你啲record 同係咪個個月都固定用佢去消費同有無用佢嚟買下機票訂下酒店之類,有嘅好似會易有得waive,識個fd用左三年都係咁waive到。
同埋都聽過話夜晚打去好啲,會去左馬拉嗰邊(啲口音明顯唔係香港口音),佢地又會易話為d
巴打指因航個張係綠色定係銀色個張?
咁易waive到? 定係簽夠指定金額only?
請問依加用avios換票係咪無得補錢
銀色
身邊識嘅人無人用綠
應該係簽夠150,000先waive 到only
綠色個張係咪廢
150000係自動waive
我身邊識嘅人係簽唔夠150000係收到要交年費後打上去waive
綠色係差啲嗰張,無乜用的
咁請問佢地大約簽左幾多? 樓上唔少巴C都話AE卡好難waive
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞