信用卡討論區(85)農曆新年 繼續抗爭

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我會轉 scsc+hsbc red

如果佢真係開pay with reward先再諗BEA
又要幾個月入分,又要兩個月coupon,雖然計八折都係勁,但係差唔多半年
下個post加埋師兄個summary
不過我驚有BOC sogo會被屌
我本身用100k 開vp,hsbc叫我開red
但唔知低D資產得唔得
BOC 現金回贈係每月直接自動找卡數定點?
算啦,都係唔申請支銀
申請就不了
本身有既就繼續食盡
無佢戶口,無佢信用卡就千祈唔好下海
唔好賣資料比佢

用開就轉走晒佢戶口嘅錢到淨返一蚊

雪晒所有廢卡唔用但唔取消,增加佢成本
要增加佢成本應該要用盡佢D rebate,準時找卡數
然後隔一頭半個月就話張卡壞左叫佢補發
最近又有乜鳩好討論
係自動找卡數
HSBC red都拆開左出去啦
開年都開完年d優惠都續哂
係冇乜可以討論
你同我講呢度有邊個唔係開得既卡都開哂
問個白癡問題
本身用緊支銀master做8仔增值,如果cut左卡再轉會要唔要收手續費?轉會用邊張好?宜家手上有

enjoy
M Power
RED(等緊出補發卡)
Citi Visa Reward(等緊批核)
HSBC VISA Platinum (都係等緊批核)
食盡現金回贈就安信earnmore 2%,唔想財仔就scb simply cash 1.5%, 有骨氣唔用scb就citi cash back 1%
同一張八仔轉銀行機構就收,轉八仔就唔收
即係出新8仔卡?
Citi cash back 年費好似好貴
SC Simply cash 仲猶豫緊,好似都要收唔少年費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞