寬頻海鮮價 邊間先係真正平靚正

619 回覆
80 Like 8 Dislike
唔係,138係最近,早幾年我跟街sales plan,之後轉1000m plan 係打電話上去
Hkbn 100m質素冇變過,冇話差左好左,
我前幾年基本上唔係香港,
次次續約都係搵我老母,都話要加廿蚊,
恰我老母唔識呢啲野,佢又真係同意左,
有次氹到話想要上網快d可以比多份錢加多條線
咁樣呃老人家錢真係祝佢他朝君體也相同。

等佢今次約完左就要換個另一間,恰舊客認真係陷家剷
用緊hgc
之前用開hkbn 100m,本來我老豆都諗住冇咩特別就照續約,點撚知佢夠膽死要over二百蚊,即刻reject佢,後尾老豆pass比我處理,之後啲sales打嚟一次平過一次幾蚊,去到尾二嗰次嗰陣,我問佢交咗cut form會唔會平啲,佢叫我唔好信網上啲招數,話最多平多幾蚊(仲係貴過原價158),最後一次個八婆sales仲鬧返我轉頭添,嬲撚到我即刻轉netvigator,啲sales態度好好撚多,仲介紹咗個咩hkbn苦主plan比我
網上行舊客續約最平係咪得168$ 30個月?
Hkbn苦主plan
後尾152有1000m仲有贈品🤤,兼且冇hkbn咁易斷,btw又令我記起有一次hkbn全港停撚晒,諗起就嬲
苦主plan笑咗
好似都仲係貴過佢舊客續約價
netvigator 續約仲平過152咩🙄
hkbn 100mb 公屋正常價係幾多,屌 我用左兩年19x,而家就黎到期佢係咁打黎,但係就穩定既,wifi keep 住8x-9x mb
而家100MB市價 60-80蚊啦
要過下塘先有平價PLAN
HKBN個價真係好撚西
黏撚線,之前乜撚野自助幫貪方便
要唔續約先平俾你
Smartone 啦,用hkbn又係最平,個價同網上一樣唔海鮮
成日都好似呃阿婆咁
打黎第一句
sales:$105無問題我幫你續約啦
我:
其實睇啱個plan搵連登sales使唔使影身分證俾佢地睇??
我8MB 238
ADSL
其實呢,全港所有寬頻公司都有共識,就係續約必加價,轉台新客戶先有真正最低價。醒目嘅話,就要識搵埋免安裝費嘅plan

香港呢個市場就係要逼人完約就轉台,續約係on9
續約個價就算開到最低價,仍然同轉台新客戶個價有一段距離
hkbn 130蚊, 100mb+家居電話+mytvsuper(老母死都要睇)

其實好想轉, 但又搵唔到邊間平過佢, 淨返固網電話其他至少都+38蚊先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞