寬頻海鮮價 邊間先係真正平靚正

619 回覆
80 Like 8 Dislike
岩岩pccw轉左和記100mb $69
速度上冇咩分別 係ping由1ms變13ms
我唔打lol呢類即時game對我黎講冇影嚮
我聽fd講成日上唔到
所以我完全冇考慮
由smartone 1000m轉hgc 1000m
速度係快咗
感覺冇咁穩定
但未至於斷線
打機? ping點
睇你棟樓有冇轉新線
私樓多數仲係用緊舊線 又慢又斷到pk
之前用HKBN,而家轉左SMT都係舊幾水1000mb上網
hgc都有申請過 去到裝果日先同我講我果度無哂port,不過好似月費$10x咁上下
原來和記=hgc

點先知有冇轉新線?管理處問?
打機? ping點

成日要打電話過去叫師傳黎睇
好撚煩

Smartone 幾好,用左兩年未試過斷或者用唔到
而家網上有得send cut form,send完第二日就有人打黎俾靚offer
thanks
hkbn係都唔減價續約17x, 睇黎都係轉smt 仲有1000m, 起碼每月平50
聽講有1000mb一定係新線
過隔離台搵個sales tg叫佢報價
如果冇1000mb咁好大機會係舊線

其實私樓用hkbn最穩陣
好thanks
所以新綫HGC係ok嘅
舊綫就狗也不屌明白
頭先test左次
原本PCCW 剛完約轉去HGC , 暫時又唔覺有咩問題, $89 1000MB
PCCW 舊約$20X 1000MB, 續約特惠價開我198...ON99
唔撚SO佢, 煩撚左大半年都係開我19X , 最尾去交CUT FORM 簽晒HGC, 先打黎開我$99 ...
早2日, HKBN SALES 打黎話$99 1000MB , 佢好急咁要我簽, 我冇理佢 , 如果HKBN既用戶可以大番佢 , 根本可以做低過$100
會 ping香港ser同 hkbn一樣 但係外國就慢好多
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞