寬頻海鮮價 邊間先係真正平靚正

619 回覆
80 Like 8 Dislike
啱啱續咗PCCW 1000M X2 $168
見佢冇加價, 又誠哥嘅, 就冇搵其他公司plan了
網上含好啲
但價錢成日貴啲

HKBN新客著數啲
舊客當你屎
要自己搵多啲sales問價先得
最撚平係咪有線? 好似50幾蚊有交易
用緊HGC 村屋 1000Mb
好快 無試過斷線
唯一一次幾日上唔到自己on9掃地掃斷左條光纖線
問左hgc 我個度有1000m
不過個sales話唔明咩叫新線舊線點解釋好
上面有人話hgc係nokia
平到你怕
用左十幾年hkbn,最近cut左
2月就轉pccw
hkbx不嬲當舊客係狗
臨完約就比貴plan/綁埋mytvsuper要你續約
你同佢講出面街價佢就會話新客戶先有
HGC 平靚正, 100M 69蚊/月
用緊hkbn $2xx 準備轉網上行 $108
Hkbn 今年開始斷線多左
hkbn師傅兼sales最平 電話打嚟死拗爛拗 又話要解約點點點 比到最平嗰價錢
佢(個師傅)都仲可以平多100
唔用唔洗錢
有啲咁嘅事
Hgc 10年老用家同你講 用佢慘過死打機爆ping唔再講,斷線問題煩死你
上兩個月轉左pccw
私樓用開 HKBN 一開始又話俾唔到100M以上既plan 又話冇優惠 想加我價
已轉網上含1000 M價錢同hkbn 差唔多
BTW 啲續約sale 一般都好犯殘
唔到完約果幾個星期唔願俾優惠
打十尻幾個電話sale續約都死扣起個discount
係都要等我同其他簽曬先搵我match番人地個價
咩樓?
正常的話ping會幾多?
出海外條線好唔掂
網速夜晚特別低
睇你咩區 個價係depends條線既成本 遠d就貴d 近d就平d
私樓附近有公屋既話都會平d

如果你住半山近海 就預左貴

利伸: 做過老電貴sales
誠哥樓硬食貴價1000MB
私樓用緊hkbn 100 mb 228, 仲有半年約,前幾日join左網上含1000 mb, 3年約平均$152, 送氣炸鍋同埋唔知乜鳩野
Cable 88 1000m 足料易cut超快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞