《女朋友全家變咗隻蛋》

991 回覆
1798 Like 25 Dislike
Block 7佢就岩
假膠嚟 你仲未block咩
block咗佢
樓主加油
lm
樓主加油
到 睇到好辛苦
我哋嘅步伐,不自覺咁行到村裡最盡頭嘅寺廟。

由於環境昏暗,我要用手機嘅電筒先望到入面嘅情況。

向前照,係個兔樣銅像。

「呢到有啲臭。」我說。

「成幾百年無人嚟清潔過都正常,但我上次嚟都無咁臭。」宋文德說。

可能日久失修,年月消磨嘅關係,外形已經殘破不堪,睇唔清上面特別嘅雕刻。

「你帶我嚟,就係睇宜個?」我手機一垂低,意外照到銅像下一具奇怪嘅嘢。

我電筒對準嗰件黝黑嘅嘢,先見到嗰個本體......

係一具,

屍體。

而臭味嘅來源,正正係屍體上發出。

「哇!!!」我同宋文德都嚇到退後,佢果然唔係全能。

「嗄...點解會有件屍體喺到......」我雙手拎住電筒,慢慢靠近屍體。

「我都唔清楚...我上次嚟嗰陣係無。」宋文德亦把住口鼻。
條屍係兔屍?
又要睇又要鬧
Live
晚餐啱啱煮完蛋食,頭先出去掉垃圾有啲驚
你個名
仲要食蛋
我慢慢行近屍體,發現佢以一個跪拜嘅姿勢,捲縮住身體咁死去。

「佢好似抱緊啲嘢......」眼利嘅宋文德發現。

經佢咁樣一講,我都發現屍體嘅懷中,抱住一部類似攝影機嘅物體。

我同宋文德對望一眼:「拎到?」佢問。

「應...該...得。」我盡可能想尊重屍體,用溫柔嘅方法拎出部小型攝影機。

但佢臨死之前,實在抱得太實,加上屍體死後會僵硬,要拎出嚟就難上加難。

我唯有心中默唸一句「對唔住」,繼而用腳踢到條屍翻身,再伸手去將佢四肢強行拉開,先拎出到部攝影機。

宜具屍體到死前嘅樣,係死不瞑目。

我唔知佢發生過咩事......

但相信攝影機入面,可能有答案。

「拎住。」我將攝影機交俾宋文德,續問:「你啱先話放心交俾我嘅嘢,係咩?」
準備開新post了
今晚仲有冇文?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞