《女朋友全家變咗隻蛋》

991 回覆
1798 Like 25 Dislike
因為我高估自己應該會打得好快 除非好慢

btw 正皮越多越快 多謝各位
Live
個故好似好正
唔好拖咁耐 我仲要考DSE
live左
lmlm
LM!!!
快啲出野
高汁!好少追故都被吸引左入黎
lm
「佢下面留低咗自己聯絡方法。」我事不宜遲,拎出手機加佢Telegram。

「原來電腦咁好用,可以交流咁多嘢。」泉叔好似摸小狗咁,摸摸電腦螢幕。

「呃......你哋用完未......」一旁年輕嘅電腦兼職員Ben,問。

「Ben哥,幫我上網search埋「重生會」,睇下香港有冇一個咁嘅機構。」我拍拍佢膊頭。

「知道...」

「阿政,咁你喺到查下先。」泉叔舉起譚國源張入職申請表,說:「我去宜個奇怪嘅看更屋企搵一搵佢本人。」

「喔...好。」

「有咩事,電聯。」說畢,泉叔就先離開圖書館。

「重生會...係咪呢個?」Ben打開個網頁過我睇。

「嗯...同封信嘅logo都一樣。」我搶去滑鼠使用權,自己喺嗰網站到遊走。
消滅邪教直搗黃龍
泉叔根本狩魔獵人
Lm
lm
Lm
留名
又live咗
「出生、再生、重生」

三隻字,擺正喺網站正上方。

除此之外,網站簡陋得奇怪,一啲可以認識佢哋機構嘅途經都無。又無聯絡電話、又無聯絡地址,感覺空空如也。

而網站背景,係一片草地配上藍藍嘅天空,加上正中央嘅太陽,成個感覺好明麗。

「就係咁?」Ben都奇怪。

之後嗰半日時間,我自己借用電腦搵下其他網址,睇下會唔會有關「重生會」嘅資訊,但就係一啲都搵唔到。

奇怪之處,就喺到。

既然一啲聯絡方法都無,當初Chloe佢哋一家係點樣接觸到「重生會」?知道關於佢哋嘅資訊。

由於係超自然事件,我又喺圖書館搵書搵報紙,睇下有冇舊聞。果然如泉叔所講,每隔四年嘅春季,大約復活節前後,香港嘅失蹤人數就會不尋常咁增加。

但係多年以嚟,都無受到正視。
正,但係live
唔小心live咗
我整咗小筆記,寫低最近得出嘅線索。

暫時最可疑都係「兔子人」同「重生會」,但兩者又好似拉唔上任何關連。

忽然,電話響起,原來係阿媽。

「喂?」

「阿政,你最近好忙啊?做咩唔覆你老豆訊息。」

「有搵過我咩?」

我望一望手機,老豆果然兩日前就喺家族群組搵過我,叫我返去幫手睇睇政府寄嚟嘅文件。

由於老豆老母唔係太識字,所以一有咩政府文件,佢都會影相放上家族群組,然後叫我用語音解話一次。

「不如我一陣上嚟。」我說。

既然我已經暴露喺生死之中,為咗救Chloe隨時有被兔子人殺嘅風險,咁我都向父母交低所有嘢先,至少銀行儲蓄之類。

「咁就最好啦!我哋幾耐無見你。」隔住電話,都感覺到阿媽好開心。
唔小心live咗好想睇埋落去
弊喇睇怕會害埋屋企人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞