《女朋友全家變咗隻蛋》

991 回覆
1798 Like 25 Dislike
lm
Lm
睇睇下live 左
好好睇
Lm
Lm
泉叔直接將成隻碗連湯掉入垃圾桶。
Live咗 好好睇
好睇
深夜想食蛋
lm
Lm
可能被兔人咬過定唔知點,要靠食蛋維持人性
Lm
live左
呀!!快啲岀!!
睇到好想食蛋
加速加速
留名

P牌正評唔到
細佬真係死得好慘
「係...食飽。」其實我都無乜心情食,打算洗埋碗就走人。

「你係咪痴線,人都唔喺到仲幫人洗碗。」泉叔行過嚟,將我隻碗都埋掉落垃圾桶。

落到樓下,我拎住手機影到個保安嘅樣俾樓下看更睇:「阿伯,你識唔識呢個同事?」

「呢個......」看更阿伯諗咗一諗,答:「好似新嚟嫁喎。」

「佢今日有冇返工?同埋有冇一個星期前嘅閉路電視睇?」我追問。

「呢啲你去管理處問下好啲。」阿伯一副事不關己嘅樣子。

「行啦,諗下都知得管理處有呢啲資料。」泉叔率先動身,行出大廈:「阿政,一陣你唔好入管理處,我入去問先。」

「點解?」

「係人都知佢哋唔會隨便交出員工個人資料,你宜啲身家清白嘅,唔啱做犯法嘢。」講完之後,泉叔喺條褲拎出一把摺疊刀。

原來泉叔嘅方法係,如果對方唔肯交,就拎把刀嚟威脅人......

「咁做...真係......」我對泉叔嘅方法有所保留。

「宜家到底係我要救你女朋友全家,定係你要救女朋友全家?」泉叔咁樣反問法,我真係駁唔到。

「......」

佢指一指自己手上嘅腕錶:「春天,好快過。到時就再無任何機會。」
「泉叔......你身家好唔清白咩......」

「如果唔係,你覺得我點解要住喺郊區?留喺到等我。」泉叔單手推門,入去管理處。

雖然我企喺門口,但我都隱約聽到入面一啲鬧事嘅聲音。

而我亦都高估咗,香港人對於私隱同保密嘅重要性。

泉叔行出嚟嗰陣,已經拎住一張嗰位保安嘅「入職資料表」同「一卷錄影帶」。佢車上同我講返,個主管一見到自己拎刀上手,即刻嚇到咩都願意交出嚟。

或者過於安日嘅人就係咁,當一件事未發生之前,你會自我認為地誓死保護佢。

但當危險真係上頭時,你會不惜一切嚟換取安全。

就好似我...

當日無救Chloe,無勇於對付兔子人咁。

泉叔教會我,一切嘅內心剖白都係多餘,

行動最實際。
留名!
或者過於安日嘅人就係咁,當一件事未發生之前,你會自我認為地誓死保護佢。

但當危險真係上頭時,你會不惜一切嚟換取安全。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞