《女朋友全家變咗隻蛋》

991 回覆
1796 Like 25 Dislike
Lm
好好睇 可惜p牌仔冇得正評
今次見宜位網友,我無打算叫埋泉叔。

一嚟係琴日受咗傷,應該要好好休息。

二嚟宜家係朝早,應該唔會有太大危險。

兩時正,我嚟到人來人往嘅旺角。

宋文德:「我早到半小時了,你上來了,就坐在角落的位置。」

間「卡門咖啡店」原來係間樓上鋪,而對方亦一早喺嗰到等緊我。

「你係...宋文德?」我走向角落,靠牆嘅位置。

佢抬一抬頭,對我點頭:「我係。」

無諗過,對方係個斯文嘅中年男士。三件套深啡色西裝、文青眼鏡、梳得整齊嘅頭髮,一身書卷知性嘅氣質。

「你好...就係我聯絡你。」我坐佢對面。

「可以點稱呼你?」

「阿政...」

「你都可以叫返我做宋文德,呢個係我真名。」

用真名上網......?
留名
好正!求加速
Lm
黑島沙和
罕有正評多過回覆
肯定係好故
Lm睇
好鳩 但係又幾好睇
點解我會諗到佢
LM好正

幾好睇
LM
推呀, 節奏好緊湊
p牌俾唔到正皮
留名
「所以......點解唔可以直視兔人,特別喺佢紅眼嗰陣。」臉如死灰嘅我,直接問佢。

或者,宜一刻就算知道答案都毫無意義。

但我知道......

仲有我,可以補救嘅事。

「當兔子人對某樣生物,擁有強烈殺意時,佢哋眼睛就會變紅。」宋文德開始講解:「俗稱「紅目」。」

我專心咁聽佢講。

「當人類一旦被兔子人用「紅目」直視......」

「兩位先生,請問想飲啲咩?」倏地,侍應出現。

宋文德頓一頓:「要杯黑啡,唔該。」

「我唔洗。」我答。

宋文德繼續講落去:「就會......」

「咁兩位,要唔要點嘢食?」侍應又返轉頭問。

宋文德又俾人打斷:「......卡邦尼意粉,唔該。」

「我唔洗啊。」我有啲不耐煩,對侍應講。
多謝各位支持

正評越多越好
「快手出文」我有啲不耐煩地,同作者你本人講。
因為佢係不穩定因素,佢好大機會喺條街發難 大叫 走佬
侍應好鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞