LIHKG機械鍵盤集中討論區#6

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
補多幾張圖先

EnjoyPBT乳白 / Leopold原廠 / (唔記得咩名)

正面 :

Profile :

:

Leopold原廠用咗兩野就換咗套白雪雪無刻
因為呢隻係公司用 唔想同事摸污糟我隻鍵盤

見EnjoyPBT無刻平咪買下 覺得白雪雪太反光揀乳白 個mold injection point喺鍵帽上方嘅左/右 所以有個窿
平時睇唔到所以唔介意 試咗一陣 呢套厚身手感好過之前嗰套薄cheap cheap 完全遮曬Caps Lock燈 工作需要要成日開/閂Caps Lock 如果有埋燈帽就好

屌你老母 屌你老母
屌你老母呀

R4: 最高,一眼認到
R3: 平
R2: 扁
R1: 斜

希望幫到你

keycap 入面其實唔係應該有 marking 架咩

Enjoypbt個老闆話個marking無意思

marking = 人力 / machine cost = 成本上升

吓,injection molded 架喎,唔同 row 本身已經要用唔同模啦,咁真係整 marking 嘅話整個模嗰陣就已經整埋上去,邊要額外成本?

個模要整埋marking喺上面都要成本架 好似係
呢啲模有個形狀就算架啦 我估懶得整埋marking掛

留名

屌你老母 屌你老母
屌你老母呀

希望幫到你

手足 你d手工真係唔係好掂 搵你砌果隻d led死左成10 幾粒 下次買現成好過

屌你老母 屌你老母
屌你老母呀

希望幫到你

手足 你d手工真係唔係好掂 搵你砌果隻d led死左成10 幾粒 下次買現成好過

上批貨啲LED係爭少少,我有研究過唔係手工問題
啱啱先換咗批LED,用返金絲燈,壽命會長好多

屌你老母 屌你老母
屌你老母呀

希望幫到你

上批貨啲LED係爭少少,我有研究過唔係手工問題
啱啱先換咗批LED,用返金絲燈,壽命會長好多

都講聲唔好意思先,你介唔介意攞嚟俾我,我幫你換過哂啲燈去
上次LED燈個情況類似係咁
新手想換下鍵帽 玩下個性化
有咩keycap 好似leopold 咁既手感 同profile 配色又唔差。
ching我想問點解corsair嘅keyboard唔好
有咩keycap 好似leopold 咁既手感 同profile 配色又唔差。

你咁鍾情於Leopold嘅話 買set白色Leopold keycaps之後自己染

你咁鍾情於Leopold嘅話 買set白色Leopold keycaps之後自己染

唔該

唔該

倒不如試下其他新profile
留意下pmk / MD
真係好靚。
不過都係斜,要等MD Replacement

TB Varmilo dyesub

Overprice, bad quality
真係好靚。

送隻斜嘅俾我玩啊(乞兒mode)

ching 你個頭
真係好靚。

究竟你買左幾多jellykey
真係好靚。

我係其中一個會收到金雞keycap 嘅Jelly Key 客人
你話呢.....
真係好靚。

我係其中一個會收到金雞keycap 嘅Jelly Key 客人
你話呢.....

真係好靚。

你話呢.....

Dell Bigfoot好似幾正 性價比幾高
真係好靚。

你話呢.....

lunch推一推
沉得好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞