LIHKG機械鍵盤集中討論區#6

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
我明明話因為嗰隻 kb 搞到唔想試 non-standard layout,點解會有人向我推介 non-standard layout,仲要係同嗰隻 kb 個 layout 咁似嘅款

我都唔鍾意 Minila 個騎呢 layout,只係當時 BT 機械鍵盤唔多,要隻响廳上網+煲劇至買,點知太座一用便愛不釋手
我明明話因為嗰隻 kb 搞到唔想試 non-standard layout,點解會有人向我推介 non-standard layout,仲要係同嗰隻 kb 個 layout 咁似嘅款

我都唔鍾意 Minila 個騎呢 layout,只係當時 BT 機械鍵盤唔多,要隻响廳上網+煲劇至買,點知太座一用便愛不釋手

我都由眾籌嗰陣開始等緊 Obins Anne pro ,國產質素都唔緊,旨在有隻無綫60%喺廳用。出貨delay晒諗住實玩完,點知出到貨之後班鬼佬又幾buy佢。
粗用,可疑駁完電話轉駁電腦 , iPad,點都好過容啲

我都由眾籌嗰陣開始等緊 Obins Anne pro ,國產質素都唔緊,旨在有隻無綫60%喺廳用。出貨delay晒諗住實玩完,點知出到貨之後班鬼佬又幾buy佢。
粗用,可疑駁完電話轉駁電腦 , iPad,點都好過用啲Logitech膠嘢
岩岩蚊哂d keycap 岀黎 發現有個軸原來係掉轉左

costar 例牌

costar 例牌

我隻flico 黎嫁

costar 例牌

我隻flico 黎嫁

所有 Filco 咪就係立寶造㗎囉,除左隻 Tenkeypad

costar 例牌

我隻flico 黎嫁

所有 Filco 咪就係立寶造㗎囉,除左隻 Tenkeypad

掉轉個軸 PCB 走線可以慳返唔洗 jumper

costar 例牌

我隻flico 黎嫁

雙面板 仲要咁多位 一定唔係走缐原因
嘩屌,zealio 62g+台灣白軸心真係好撚正

costar 例牌

我隻flico 黎嫁

我記得我都問過呢個 問題
有冇人淘過Holyoops嘅鍵帽 好靚
今日咁靜嘅
有冇人淘過Holyoops嘅鍵帽 好靚

係ok嘅,啲電鍍做得幾舒服
今日咁靜嘅

你幾時有錯覺依度平時唔係咁靜
有冇人知邊度有 Matias Switch既鍵盤買?

KBParadise V80 / V60
kbp@kbp.com.tw

今日咁靜嘅

你幾時有錯覺依度平時唔係咁靜

平時放工上黎有十幾個新回覆 有時多啲

仲有 V60 就嚟出 programmable ver.,不過唔肯定會唔會追加 Matias 軸版本

https://www.facebook.com/KBParadise/photos/pcb.1819868238038641/1819850421373756/?type=3&theater
咁靜就貼下開箱

係韓國買左300 粒新batch cherry black,真係同gateron 一樣順但無gateron 咁搖,cherry 好野

有Switch 就當然要有board 用

Minivan r3 ,終於到貨可以同roadkit 襯一套

個case 真係好正
咁靜就貼下開箱

係韓國買左300 粒新batch cherry black,真係同gateron 一樣順但無gateron 咁搖,cherry 好野

Minivan r3 ,終於到貨可以同roadkit 襯一套

個case 真係好正

咁靜就貼下開箱

個case 真係好正

媽...好毒呀

仲有 V60 就嚟出 programmable ver.,不過唔肯定會唔會追加 Matias 軸版本

https://www.facebook.com/KBParadise/photos/pcb.1819868238038641/1819850421373756/?type=3&theater

咁我等下先 試過下d Alps Switch覺得勁正
Alps 好正咩
Alps 好正咩

以前部老 Mac 隻 AEK II 係正宗 ALPS 係堅正,後來用到殘晒冇 keep 到,而家隻 Matias click 始終唔及 AEK 個手感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞