LIHKG機械鍵盤集中討論區#6

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
導人入坑中
想請教下
我買咗個fc900r,上網睇N-key rollover係撳FN+Home
但喺原來每次開機都要撳一次 唔係就會變返6 key

想問下係咪冇其他方法
導人入坑中

導咗fc900r
想請教下
我買咗個fc900r,上網睇N-key rollover係撳FN+Home

想問下係咪冇其他方法

其實NKRO真係唔係咁必要
有幾何需要一次㩒多過6個制
你要NKRO黎做咩先 冇需要其實用6KRO都冇問題

暫時我需要開NKRO只有同幾個fd一齊玩LF2先需要咁做
導人入坑中

導咗fc900r

做得好
導人入坑中

導咗fc900r

做得好

佢係魔鬼放低二千大洋
想請教下

想問下係咪冇其他方法

NKRO? use ps2 port
想請教下

想問下係咪冇其他方法

用嚟洗衫
我前排先導咗人買 HHKB JP
新手入坑訂左
Ducky zero dk2018 新 青軸
enjoypbt 英九 117Keys PBT鍵帽 無刻 鐵黑

揀Ducky原因
平,無燈無字,有音量同計數機key

希望無伏

Q: 點解唔好買其他 Razer Logi TT CM Storm Ducky Corsair?
- 信者得救

其實個頭post有冇人睇

我有睇啊
想買個平平地玩下先啊嘛

點解要徙錢買件垃圾跟住先再買隻正常嘢

其實Ducky可以取消訂單
鍵帽就無
要唔要改做
Majestouch 2 NINJA Blue Switch - 忍者青軸英文版
型號 : FKBN104MC/EFB2

轉左訂FILCO Convertible 2 TKL 青
(enjoypbt 英九 117Keys PBT鍵帽 無刻 鐵黑 )用到架可?
新手入坑訂左
Ducky zero dk2018 新 青軸
enjoypbt 英九 117Keys PBT鍵帽 無刻 鐵黑

揀Ducky原因
平,無燈無字,有音量同計數機key

希望無伏

Q: 點解唔好買其他 Razer Logi TT CM Storm Ducky Corsair?
- 信者得救

其實個頭post有冇人睇

我有睇啊
想買個平平地玩下先啊嘛

點解要徙錢買件垃圾跟住先再買隻正常嘢

其實Ducky可以取消訂單
鍵帽就無
要唔要改做
Majestouch 2 NINJA Blue Switch - 忍者青軸英文版
型號 : FKBN104MC/EFB2

轉左訂FILCO Convertible 2 TKL 青
(enjoypbt 英九 117Keys PBT鍵帽 無刻 鐵黑 )用到架可?

有冇人知 Miami 個 color scheme 對班鬼佬係咪有咩集體回憶?r/mk 幾乎版版都有隻鍵盤係 Miami keyset。
由細到大都留意到有平面設計用上隻配色,唔覺特別靚,只係想知背後有咩典故。
有冇人知 Miami 個 color scheme 對班鬼佬係咪有咩集體回憶?r/mk 幾乎版版都有隻鍵盤係 Miami keyset。
由細到大都留意到有平面設計用上隻配色,唔覺特別靚,只係想知背後有咩典故。

我都想知
如果買60% pcb, 買Sentraq, Winkeyless b.face 定Zeal 60好?
巴打請問有冇40% 鍵盤推介?
如果買60% pcb, 買Sentraq, Winkeyless b.face 定Zeal 60好?

Budget 呢?
要快就買Winkeyless,無限Budget就Zeal。

Budget?
要現貨定自己砌?

Budget 呢?

想整隻hot swapable 既board
budget 冇上限

如果買鋁殼既話係唔係上ali見到ok既就買得

Budget?
要現貨定自己砌?

現貨好啲 budget唔緊要 儲幾個月錢應該冇問題

Budget?
要現貨定自己砌?

Vortex Core

Budget 呢?

想整隻hot swapable 既board
budget 冇上限

如果買鋁殼既話係唔係上ali見到ok既就買得

無上限就唔好買淘寶Case,上reddit收套Duck kit。成日都有人放,USD500-600

Budget?
要現貨定自己砌?

Vortex Core

個 firmware 好垃圾喎

Budget?
要現貨定自己砌?

JD45

https://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_detail&p=1849

Budget?
要現貨定自己砌?

Vortex Core

用唔到 base layer 唔 programmable

Budget?
要現貨定自己砌?

Vortex Core

用唔到 base layer 唔 programmable

兩隻價錢差唔多差一倍,佢要儲錢就買隻平嘅算。買完後悔都無咁肉赤。
Core除左無得Program之外,其他野都無問題,套Cap仲要幾唔錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞