LIHKG機械鍵盤集中討論區#6

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
打program 用咩keyboard好 leopold
最好有num pad

40/60% 自己 set layout 同 function layer

60% set 做 Programmer Dvorak

唔用qwerty唔識打倉頡

可以 toggle 返去 Layer 1 打返 QWERTY/倉頡家嘛,師傅

Dvorak Layer -> alt+shift(轉倉頡) -> (toggle Qwerty Layer) -> 打字 好麻煩
如果打打下中文要打少少英文嘅話要㩒兩次
齋用qwerty嘅話 打緊倉頡㩒一下shift 之後就會轉咗英文 㩒多下shift轉返中文 熄輸入法先㩒alt+shift
最好有num pad

Cherry平嘅Leopold FC900
貴嘅Filco
End Game一定係Topre

睇你咩價位同咩手感

自砌/Kustom另計,ok?

另計咁end咩game
最好有num pad

貴嘅Filco
睇你咩價位同咩手感

自砌/Kustom另計,ok?

另計咁end咩game

食飯食飽咗 但係甜品另計
竟然贏到Sky Fugu Raffle ,但隻色唔係Sky Dolch 配色
幾鐘意機械鍵盤啲手感,但啲噠噠聲太嘈,聽講黑軸最靜,係咪真?
幾鐘意機械鍵盤啲手感,但啲噠噠聲太嘈,聽講黑軸最靜,係咪真?

lubed silenced topre 最靜 (好似係

黑軸紅軸係linear軸 bottom out同回彈上黎嗰下先至有聲
茶軸青軸係tactile同clicky軸 個軸actuate嗰下會有click
如果黑軸紅軸唔bottom out嘅 回彈上黎嗰下加多少少手指技巧 可以好靜 夜晚打機唔驚嘈親人

黑軸紅軸係linear軸 bottom out同回彈上黎嗰下先至有聲
茶軸青軸係tactile同clicky軸 個軸actuate嗰下會有click
如果黑軸紅軸唔bottom out嘅 回彈上黎嗰下加多少少手指技巧 可以好靜 夜晚打機唔驚嘈親人

加個o-ring 滅聲

滅埋手感

加個o-ring 滅聲

滅埋手感

滅聲有靜音紅軸

利申 未試過 但係個個都話差
用晒D錢買真骨
得個睇字

買少張display card 都夠買隻kustom 加keycap (好似係)

數灟咗賣菊花依步

賣菊花一年
賣埋肝
再食一年麪包

賣晒所有器官鳥
業已失
業已失

點解嘅

即係黑軸紅軸都唔嘈?同埋禁個制可以點加技巧?

唔bottom out會冇觸底嗰下噠聲
加啲技巧即係㩒完粒制 上返黎趕時放得慢啲 因為粒制彈返上黎趕時都有噠一聲 唔知咁講你明唔明
業已失

點解嘅

裸辭
因為份工太差 又太大壓力
索性辭左專心搵工
最好有num pad

貴嘅Filco

睇你咩價位同咩手感

咁leopold 定filco好 個樣差唔多
同埋用咩軸比較好
業已失

點解嘅

裸辭
索性辭左專心搵工

巴打加油
最好有num pad

貴嘅Filco

睇你咩價位同咩手感

咁leopold 定filco好 個樣差唔多
同埋用咩軸比較好

用咩軸睇自己鍾意咩手感 可以落鋪頭試㩒
青軸嘅話一定買filco 因為都巿傳說 平衡軸青軸爽啲 好似係
業已失

點解嘅

裸辭
索性辭左專心搵工

巴打加油

其實我仲細 二十中
叫做有本錢裸辭 搵一份岩自己長遠發展既工…… 依家份野零前途 exp又冇乜用 所以走算……
SA Camping 開始Ship ,但我套SA Valentine 仲未有影

睇相套Camping 靚過之前Render
業已失

點解嘅

裸辭
索性辭左專心搵工

巴打加油

其實我仲細 二十中
叫做有本錢裸辭 搵一份岩自己長遠發展既工…… 依家份野零前途 exp又冇乜用 所以走算……

我裸辭一個月就搵到份自己鍾意既長工 加油

唔bottom out會冇觸底嗰下噠聲
加啲技巧即係㩒完粒制 上返黎趕時放得慢啲 因為粒制彈返上黎趕時都有噠一聲 唔知咁講你明唔明

即係禁完一野鬆手指果時唔好鬆得咁快?
業已失

點解嘅

裸辭
索性辭左專心搵工

巴打加油

其實我仲細 二十中

我裸辭一個月就搵到份自己鍾意既長工 加油

多謝巴打你既鼓勵
其實我自己都唔知要幾耐先會有新工, 因為AIM緊一D MT PROG
真係唔知佢會唔會請我
就算真係請, 都要七月先返
哈哈, 當放個唔長唔短既假
我想放poker 2
blue switch (cherry)
白色,有無人有興趣呢

仲有enjoypbt灰白紫1 set

買左用唔著
大陸Duck Viper v2 準備出貨

準備中伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞