Mazda 車主揮手區 (8)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
坦白講你唔係極粗咪,唔駛揸柴,因為柴保養要做足少少,第一架車揸番汽油車會煩少d
已落訂CX30 六月先到
有冇人買完車返廠轉色噴Soul Red
想問mazda 3 2.0 hatchback 的話,咩年份會較好?

聽人講早年mazda engine 易壞係咪真?

利申:
budget 3-4萬
8成行屯公,每日6x KM 來回
番放工用
111萬km
請受小弟一拜
我揸緊架14年m3 2.0 hb
剛剛過左6年,行左就快20萬km
touch wood冇病冇痛
RX7 or RX8?
廿萬咪 師兄係咪都係屯天元
發現車盤唔夠honda 果d 多
附近啦
每日行100km左右
好少人放14打後
好揸咪少人放囉
我係咁諗
咁師兄有無改車機? 想要後泊 知唔知改幾錢
乜都冇改
車機本身 build in咗,我覺得改唔到
後波鏡頭本身跟車標準裝備啦,唔駛改
咁可能因為先睇舊款,所以無。
再搵搵先

唔該師兄
2014 mazda 3 1.5L 想改下車, 係網上睇到有架仔牌子knight sport有改開mazda, 邊到有車房改開mazda 問下師傅意見
諗住入架nb
10年 Mazda 3 有冇師兄有揸開
有冇咩評價
如果想入手 會建議多留意咩問題/通病
錶台曬得多熔熔爛爛 可以返廠免費換
但最近有2009年車主話 過左10年 唔受理
所以2010年車 今年唔知得唔得
我就2010年車主 不過上年換左

波腦個位放係波箱上面 有可能會熱親個波腦 令到佢出AT燈 呢個就已經有方法將個波腦移位 放係第二度
係怕你入手果時 已經出左事姐

大約係咁
暫時無野壞 84k km 14年車 呢架野頭段算係好快 柴油非常好力 掂好少好少油已夠 通常有人渣部車 唔覺意就上到120。雙turbo 3、4波中尾段都仲夠力 過左2000轉torque 區 都肯上 。5波就無喇 始終175ps 已到極限(唔知寫左電腦會點,有無巴打有經驗?)
Btw 原裝極速大概210左右 青馬測試 氣溫18度
100-180 好快上到 180-200就要比時間了
14年已經廿萬
我架07年先未夠15萬, 請受小弟一拜
07年3S, engine波箱冇野壞過
其他懸掛系統類所有舊車都係要不定期搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞