Mazda 車主揮手區 (8)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
現代santa fe 第三排坐到人 質素唔差 33萬買到
新出果排有睇過車評
可惜香港無2.0t版本
真心想問Ching 依家揸緊咩車
我上年換車前問過下XV 定CX5好,果時都見你留下言
之後睇你架架都話唔好
究竟咩車先啱你,你最後換左車未?
唔係挑機,真係好奇想知
xv係咪好慢?
何謂超慢?你揸XV都可以超到停牌㗎

另外想超快就咪諗SUV
cx-30 新M3 都差唔多30萬
點揀好
cx30 2.0
m3 等skyactivX
不過成35萬起跳 有d卻步
咁咪cx30
外國skyactiv-x都賣貴幾成五萬港幣
值唔值真係試過先知...
我睇utube 0-100大約9秒 快過mazda3 但其他review普遍評論lack of power
156匹20kgm行全時四驅,你想點爆法?
買左架新m2, 保養plan 換半合成機油 係咪已經足夠?

平時都係做假曰司機,半年預行6000km 左右
上網查2.0 以上車先用全合成機油,3年 5次個 plan只係相差2000hkd 左右

有冇ching 覺得應該用全合成定半合成?
Mazda max咪全合成油囉
Mazda max係一大一細check 可以每9個月一次
仲有千二蚊回贈 可以用來買下次個plan
你講果個三年五次細check叫mazda smart
都可以加錢升級全合成
自己慢慢睇下...
http://www.mazda.com.hk/news_detail.php?name=Service_Plan
我原本睇中新m3, 女友就睇完木村套廚房佬日劇就話想試xv
當日試車,先去試xv, 後去試m3

最後我揀左xv
你介意快慢不如試左先
只能講xv 駕駛上好玩好多
老實講,XV平版好撚抵玩,如果要主動安全,我會揀CX30
揀cx30既話我會揀返m3
個條粗膠邊我真係接受唔到
筆直10萬想買mazda6
有冇巴打揸過/揸緊分享下呢架車係點
一定係 2500cc CX5 好玩D
咁邊有可比性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞