B&S black friday 苦主區

625 回覆
57 Like 11 Dislike
想問下 AE 卡買, 失件會唔會有保障 ?
BNS有教喺address度加返Add delivery instructions
再寫呢句
Please do NOT leave the package if nobody is there to receive it.
最好加多幾樣例如要求簽收, 唔好星期六日送等等
因為我已經比晒證明文件話Amazon 明知間倉幾點開 仲夠膽夜晚送件貨去。然後無人簽收擺低件貨
其實呢啲情況好睇集運公司幫唔幫你聯絡翻賣家
你同Amazon講你用集運佢又唔會知係咪你呃佢或集運呃你
直接叫B&S用Shipping Address個電話打翻比Amazon處理就最好
我用開果間就每個倉都有CS,但好多間喺果邊只係負責收貨,有咩事唔會幫你處理
咁, 恒生卡又幾好..
肯退錢俾你..以後用佢買海外野..
等運到
好運個話集運會幫你入落你AC個預報
push 呢個
唔係撐B&S
點解唔係話amazon係話b&s?
佢係會同Amazon個邊deal,調查咩事。所以一定要比晒文件證明係Amazon有問題。
我之前用垃圾US-XX都試過收到隻G-SHOCK得個鐵盒,同佢講佢淨係識話有哂CCTV一定唔會偷
但講真佢又唔會證明,Amazon如果知我唔係本人收件佢亦好難受理
亦都同意有巴打話啲倉好近有機會送錯,但你自己唔喺美國基本上好難追
其實依幾年不論係amazon定bns我都用過好多好多次一直都無事
點解今年好似好多人賴野咁既
就算佢係寫明星期日派件但無人收佢都好自然會星期一再派多次
好難想像個送貨員會見無人就掉件野係街走咗去
其實amazon 真係麻麻
有得揀會用bestbuy 不過佢少款
bf 太多貨亂左啫

等多幾日先啦, 唔好自己嚇自己嘛
我以前買美森D野都無事,落單然後等件貨入庫出庫到港。

但今次突然瀨晒野,上網睇下咩叫left in secure location先知有好多前科。
而個間送貨係 Amazon Logistics
如果唔係ship by amz
而係用第三方運輸公司,係咪會好d?
睇個款似amazon 問題多D...... 我都BF 買左野等送去BNS 希望無事.....
+1仲未出貨宜家睇到好擔心
Amazon 自己送都控制唔到班細點做野 上reddit見到好多人都投訴今年網購破晒記錄 貨運直接放喺門口就算 搞到俾人偷 人哋好多都獨立House 擺門口其實係慣常做法
邊度有教
Amazon 派件好19,亂咁放。你打去信用卡公司cut 左條數佢啦。報警都唔會追到。
上面咪有link
集運公司應該喺門口整多個收集箱
如果冇人就擺入去
咁應該會好好多
多數係日本網度bid野
以前Y拍用過一期buyee,但手續費同運費都貴到仆街,用左一排之後轉左做bns
用左bns幾年,一次係寄美國倉,其他全部都係寄日本倉,暫時未出過事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞