B&S black friday 苦主區

625 回覆
57 Like 11 Dislike
12月2 已經到HK倉
但到而家都未出貨
我個account black friday前一日轉billing地址買野之後就鎖左,到今日都未解到,最慘係email都無人覆
我係BF 買pixel 4 中招的, 佢叫我報警個陣。
我已經直接搵恒生搞退款
apple watch 無得直送,有我直送左帶緊啦
利申amazon 買野已經 6年,第一次出事
咁樣睇落似係amazon 問題wo
冇人簽收都照派貨
點搞,我hsbc 已經扣左數
鄰居:
恒生有臨時退款,交form。

因為Amazon叫得你file a police report 即係一定唔會退或再送多件
咁洗唔洗香港報警先退到,打電話上hotline?
佢叫你搵local police (US) 呀

所以唔洗煩,直接搵銀行
冇錯, 直接打去信用卡要求退款最實際, 因為係amazon寄失
根本係 鳩放話放左安全位置當完左單
有啲嘢無得送香港(fire tv, echo dot )

利申:今次都係用BnS,不過無事,順利收到寄緊黎香港
其實佢地比我地去美國amazon買野就應該保障我地。

當知道係送去轉運倉時,就要班送貨要有人簽收先好放低。

下次轉用第間把啦
佢肯退比你?
所以買野寄去集運倉前一定要計埋佢大概星期幾到貨,如果唔係集運無開就仆街
比unlike個條垃圾出黎啦。

理虧嘅係Amazon,有問題嘅係佢地。落晒shipping instruction仲可以left in secure location。
一係Amazon唔好比我班foreigner 去用佢嘅服務,但係賺得我地錢有責任安全送件貨比人簽收。而唔係一野就拋個波比US police。
簽收亦係保障送貨員,因為有人簽收之後唔見件貨,責任就不在他們身上。

好彩 條友第一次黎見冇人就冇送到
跟住我加返delivery instruction
please deliver between 9am-430pm on weekdays

第二日3:27 佢送多次就收到
加delivery instruction
D集運都係將工作時間開同交到手上寫埋落倉庫地址到算啦
唔講真係好多人唔知
如果某D網站買野冇tracking number提供俾我既話點算??
我唔係大型網站買架(Eg: amazon) 買完就知冇tracking number
失件, 信用卡公司肯退錢俾你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞