Virtual Youtubers討論區(13)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
其實分身係遲早既事,不過一開始唔做分別真係好on9,同埋分身之後本身睇佢d人更加唔會睇
是撚但啦
搵錢(陰司紙)大過天啊
反正我唔撚妥active8營運, 唔撚睇佢d二號機三號機了
不過upd8聯盟唔好咁快收皮住啊, 入面仲有唔少我鐘意嘅vtb
現場live都要逼香港台灣人去b站直播
只可以講已半跪了
Omega姊妹 四天王全部收晒皮 彩虹Holo搶大餅係必然嘅事 越搞越大
所以冇睇 要睇寧願去現場 B站不了
佔有率已經分得七七八八 彩虹holo埋哂堆
上面位推Hnst 位巴打已經係少有
個人勢狐叔半引退之後keep到嘅一隻手數得哂
好似名取同花生 天開司我當佢係彩虹堆
四天王遊戲部係19年爆炸炎上 短片勢比唔上直播勢
信姫艾琳一家都要直播幾次 歌勢又引退率極高 19 年走咗好多

唯一係HimeHina仲Keep到人氣爆升
冇得比
個人勢同細組合 (ViViD之類) 真係好少人睇
LIVE平均得50-120位觀眾, 完全冇升過
CHANNEL 人數又升得好慢
就算有搞活動同有人CUT 精華 都太少人推,
加上彩虹HOLO咁多成員, 仲邊有時間追其他
我就係睇呢啲多, 希望唔好咁快收皮
天開司: nijisanji network究竟係乜黎
掉番轉咁諗唔知係咪咁我覺得睇ハニスト果陣時舒服好多
https://hiyoko.sonoj.net/schedule/
老實講都唔知點接觸d個人
timetable有時有,但唔岩時間睇就真係好少搵番去睇
2434同holo d就總有一兩個做緊live,夜d就仲多
撞時間都真係唔會揀其他黎睇
4天王自己D片都開始冇咩neta, Akari 既片最嚴重 , 月就直情放置
出片要不停諗idea其實係唔易,打機片咁多人出就係因為唔使諗只要玩最新既game就得 , 不過要拍到好睇又係另一回事
upd8聯盟其實真係唔知入左同唔入有咩分別, 至少我睇果幾個都冇
直播勢要維持個話題都唔易,普通個人勢直播好睇既真係少

彩虹好睇在好多茶番,突發既合作識睇日文既真係覺得好好笑,有時真係一個成員講幾句就會變左合作,大部分效果都唔錯
好多唔同類型既直播都有得睇

hololive就外國同中國都多fans,感覺上多過彩虹,
基本上9成都係經驗者轉生,係3期出黎之後個勢好左
(前期有D組合比我感覺上太過營業feel,而家叫好D不過仲有)

nijisanji network其實咪類似果D youtuber聯盟果D,不過係vtuber搵到既錢仲少,仲要自己已經咁多人支援唔哂
hnst 真係靠PTR頂起, 佢個對手anmr而家真係未爆算好彩
要吸新觀眾好難.娛樂性同話題性差D
あくあ由11點直播到依家先到jk time
Minecraft 都可以直播7個鐘
Minecraft 真係可以玩好耐wo

今集又出番呢D
呢集係live上面播㗎
https://gamebiz.jp/?p=258426
Activ8の2019年8月期(第3期)の決算は、最終損益が6億7500万円の赤字だったことがわかった。利益剰余金は、7億2000万円のマイナスとなった。

同社は、バーチャルタレントのプロデュース・企画・運営が主な事業としている。キズナアイら、バーチャルタレントが約50組参加するプロジェクト「upd8」を展開している。

なお、2018年8月、Makers Fundと、gumi<3903>を引受先とした、約6億円の第三者割当増資を実施している。
upd8蝕到HIHIH
呢下好撚串
痴線
屌你,到音羽ララ換裡面既人,歌手都換內膽,玩鳩我呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞