Virtual Youtubers討論區(13)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
彩虹堆呀叔咪ok
所以真係唔明holo班獨角獸d思維,容許到同彩虹男v合作但唔容許同同社男v合作
謎之潔癖
.LIVE 好似真係無同過男v合作咁滯
holo前期既fans由 sora帶過去
可能真係當自己睇緊偶像,
果時白上同祭講下neta同淫夢野都比fans 炎上
會影響到sora同企業個形象點點點
同男v合作更加難舞元同社真係特例

.live本身唔好話同男v,本身同人合作已經好少
前期委員長同金剛合作據說係委員長自己拎埋企劃書走去敲門先得
仲有貝叔 Leader
都已經畀人叫erolive,又唔見話驚影響sora形象
erolive果時已經過左獨角獸最癲果期,唔睇果D走哂吸返D新觀眾,新既觀眾基本上冇咩回流返去Sora果度
而家得返同男V合作好抗拒

見話佢中之人係https://www.youtube.com/channel/UC9ruVYPv7yJmV0Rh0NKA-Lw好好奇點解Hololive比佢同時副業之餘仲可以咁揚繼續出樣直播添
姐係可能唔係佢
但把聲,語氣,日文英文,反應等等唔敢話一樣都九成似
其實我覺得副業唔係咩壞事
除非係諗住將正職d聽眾勾晒過去副業,過板拆橋搞到企業倒蝕
唔係嘅話俾返d空間對方,搏下對方有人性會覺得你尊重佢,咪比d心機喺正職上囉
或者你可以諗係holo冇牙力叫對方收斂
其實好多企業V都同中之人同一時間活動,我諗業界對呢一方面應該冇乜限制
hololive大把人個魂ac仲有活動啦
彩虹同茶店都係一樣
有啲vtuber私底下仲有做個人勢
日南都繼續拋波
減咗肥啦
仲係好肥
聖誕節果件腰果d肉
佢都識搵對波頂起件衫等人睇唔到佢條腰 但係隻手臂一睇就知好撚肥
團長開Ring Fit set體重50kg㗎 仲遮著
對波要keep住咁既size點都要有d肉地架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞