Virtual Youtubers討論區(13)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
有無人知道偶像部發生咩事 會長無直播了 其他部員直播 影片有好多dislike 見過之前部長開過直播喊講 但我完全聽唔明日文
正係知佢喊
原黎偶像部たま同もち契約停左
第一頁有講個大概簡單d講就係會長有場sololive 比.live拖左好耐到開始前一星期左右先話搞唔到要取消
之前會長去問點解咁耐冇消息,營運就話而家忙緊遲下先答你
之後會長就開live講(好似話有得到馬同意)
之後有某幾個成員講左d野(同鞭會長屍冇咩分別)意思就係話佢唔應該開台講之類。所以有d成員dislike 好多,因為有人覺得唔應該係去指責個提出問題既人

營員有一直冇回應幾個月,會長同某d成員都停左直播好耐,直到前幾日契約解除
想知巴打日文係咩程度 N1? 因為我日文唔好 10月7號 會長有喊住直播講 但完全聽唔明 但偶像部d羈絆應該無以前咁好了
傷心
基本上玩完 下個係北上
會長走埋 宜家個氣氛根本無心情直播到 啲粉絲唔滿意營運
開始粉絲下降
基本上我正係睇 にじさんじとホロライブ アイドル部都有睇
上個月開始發覺偶像部成員少直播 多dislike
我都係今日先知發生咩事 其實之前會長喊住直播講
但我完全聽唔明 佢個次10月7號直播完 刪除左
就無在直播 宜家契約都無埋 唉
宜家啲營運 好似間間營運都開始有問題咁
偶像部營運佢地無會長 點再做落去 唔明營運唸咩
真係想賺錢就爭取挽回 無會長 其他成員個氣氛又唔適宜直播
粉絲持續下降 話會交代 兩個月都未做野
又話忙 講幾句又話忙 收錢唔見你話忙?
同埋ヱロライブ
偶像部其他成員好似唔幫會長講野 好似係要保住自己飯碗咁
唉 宜家羈絆無埋 好似仲要幫營運講野係咩心態
如果我係會長朋友 我會即刻屌柒個營運 仆街
冇考過日文試有自學過少少不過睇得多都明到7成左右
自學少少 但7成 你可以試下報 好平 500蚊姐 我報左n3同n5
我發覺日本人講野好快 我報係想睇下我去到咩程度
hololive最近又要對面另外問題就係想同同公司既男團合體
正如我係post頭講過,hololive既fans以前好接受唔到依d野,白上同祭講下neta仲要道歉
而家究竟接唔接收到男團
文法應該錯到仆街聽得明又未必睇得明
https://www.nicovideo.jp/watch/sm36051886
前一頁貼過再貼一次
偶像部明明咩都唔係最top,打機唱歌綜藝好過佢地既大有人在,
有人係想睇羈絆/成長,所以先有咁多觀眾
而家仲要撕破埋營運左咁耐既果層皮
仲要鞭屍令人覺得更嘔心,仲要有個人係一齊出過書
最真既羈絆係2個一齊走果度
彩虹社個live真係值回票價,係江良果part出事比較遺憾,力一同戌亥果part唔錯
我想問下 係咪偶像部成員唔幫會長 好似話pino 幫營運講野
哇 呢條片個人講野好快 已經係聽唔明
最有印象係會長直播喊 自己又愛莫能助
個時就唸vtuber退休就好傷心 宜家未到退休就解約左
現實是多麼殘酷
ギバラCall呢Part真係好正
但唔知會唔會剪走,一陣放出黎再睇下
有無link google youtube好似無
邊位?
多謝巴打
果然Cut走左ギバラCall個Part
pino 花京院同咩咩咩基本上就係帶頭鞭屍既人
pino條片大概就係幫營運運說話,話之前對營運既臆測都係錯既,
簡單d講就係鞭屍潑髒水幫營運講野有咩用
我諗佢地觀眾係想睇12人互助互惠,即使雙方有冇錯都好,幫大家共渡依個時刻先係最重要,點知結局係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞