Virtual Youtubers討論區(13)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
白組滅國味濃 雖然我剩返有睇蛋蛋
有幾個神隱左馬都唔見左
馬應該冇俾人炒,不過就唔俾佢出黎住
廢事一出黎又炎上,或者追問佢偶像部依家點,答唔出再炎上
琴日ピノ有片講個情況
但聽唔明
剩係知公司其實慢慢有改善緊
條片仲係到,去到6號會del

木曾佢好正,但好少出片
我追開風紀同ピノ
冇追開咩事
會長
仲未睇pino條片,但依家個情況好似同pino講嘅嘢有出入
https://www.youtube.com/watch?v=D5wlgdB0I3M
【新衣装お披露目】ヘルエスタ王国の第二皇女です。ずがたか!!【リゼ・ヘルエスタ/にじさんじ】
我直頭覺得白組要冧
有冇人覺得vtuber 已經變成另一種泡沫
彩虹嘅2d勢造起左令成為vtuber成本大減,會變成泡沫本來都可以預期
不過現階段我就覺得未去到爆破階段,因為d大箱爆炸同個巿場膨脹冇直接關係,都係營運方自己on9所致
反而爆左部份企業勢,話唔定令到依家由企業勢主導嘅巿場,分返部份餅俾個人勢
個泡沫話唔定會有d改變都唔定
Agger,好可能死剩小白
依家去到有成員解除契約,之前同意會長出聲嘅馬可能都已經俾人炒左都唔定
預言應驗哂 中小型箱一係引退潮/執柒
大箱大物一個個冧
彩虹食住個勢上 下次出個鍾意天鳯嘅新人好嗎
紙木絹都可以
大箱逐個逐個自爆個人勢曝光度本身就唔夠依個泡沫似營運造成多d
唱歌果邊發展得幾好himehina,花譜等等
只係睇2434同個人勢
想八下.live做咩?
除左遊戲部間垃圾,重有咩係爆炸緊?
本身有個成員預定有個live演唱會,就到日期營運都冇消息,個成員向營運問,運營就話而家好忙遲下先答,
活動前一段時間先話要取消,之後個成員開直播講到喊
之後一堆演者盾,馬就出黎講野,個營運都係冇做d咩
等左幾個月,個成員冇哂聲氣個而家就話契約解除

至於仲有邊間咩爆炸
一定要講AI果間啦,玩分身玩到你咁
AI嗰間仲救到。同埋同中國割蓆係明智之舉。
ai果間即使唔發生分身既事都好垃圾
垃圾營運仲有茶店蝙蝠件事
唔講收皮咁sad嘅野
其中一個好消息係 動物組上年12月引退嘅稻荷轉生

同埋YUA仲係到 (以為佢會好快玩完)
白組今次最少自爆一半人 而家已經三個 唔排除有更多人
U社可可亞可能走埋
夜荼店A8就穩定番
不過你預得番兩大箱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞