Virtual Youtubers討論區(13)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
你咁狼梗係啦
鞭屍三人組最大既問題就係第一時間淨係考慮到自己既利益,然後立即企係營運果邊,標籤夜櫻成敵人
成個局面馬上變成夜櫻同營運對立,搞到冇得返轉頭

最後夜櫻同唯一支持佢既貓乃木走左,偏向中立既成員比人雪,但三人組都唔算嬴左,因為偶像部已經玩完
風紀twitter同live都算多
無啦啦要轉成短片勢
可能好快唔玩
係雪定心淡唔玩而家偶像部實際得返5個人
鞭屍果一刻偶像部個brand已經徹底死左
比你拗贏左又點12人羈絆變人狼殺
營運又係垃圾,自己唔出黎講先要比D成員衝出黎
鞭屍三人組最大既問題就係第一時間淨係考慮到自己既利益,然後立即企係營運果邊,標籤夜櫻成敵人
成個局面馬上變成夜櫻同營運對立,搞到冇得返轉頭

最後夜櫻同唯一支持佢既貓乃木走左,偏向中立既成員比人雪,但三人組都唔算嬴左,因為偶像部已經玩完
風紀twitter同live都算多
無啦啦要轉成短片勢
可能好快唔玩

三人組真係好蠢。不過反正有大把死忠攬佢哋。
負評最多果時有4千(之後比人清左),
但係都仲有4千人睇但係千幾負評唔計D睇熱鬧既遲下可能得返2000
メリーミルク岩岩直播最後個ED
雪又好主動轉型又好
都一樣係過多排先冇哂影,然後就求奇作個理由引退

營運無能
最基本同vtuber之間既溝通都有問題,加上多次能力不足但就接超越公司能力範圍以外既job

馬頭係好人,但一樣係無能
明明冇能力解決問題,但就批准夜櫻果次直播

成員當中最少三個係只顧自己既人
牛卷 木曾唔係度
雙葉 大和 兩個真係傻下傻下
金剛 Boss,由事後既反應黎睇,雖然佢地冇落井下石,但都唔似會主動幫夜櫻

所以最後夜櫻真係得貓乃木同八重澤兩個可以傾得過
不過貓乃木太後生,實際上又幫唔到咩手
雖然八重澤知道成件事,但最後冇選擇夜櫻/營運任何一邊,保持中立

重未計有11個人入面有一個係25仔將group既對話放出去
夜櫻可以話由一開始就係孤軍作戰
一開始個個我較翻私人 我驚卑人封
https://youtu.be/kNaFs_tSNOU
我用另一個帳卑你地睇
にじさんじ live
放google drive咪得
偶像部根本好似無羈絆 營運係錯 但偶像部成員幫營運講野
根本火上加油 無助解決問題 偶像部成員同營運無唸過點樣解決

佢地既唸法就係 邊個提出問題就將提出問題個個解決
我無講誇張到 會長覺得自己回應唔到粉絲 自責

會長事件之後 偶像部同營運有開會 除了會長
營運係最大責任 佢地既反應係 我邊有錯既心態

偶像部宜家只會粉絲一直下降 營運佢話個詳細交代到宜家都未有 偶像部成員咁樣幫營運講野 只會令到營運覺得自己係受害者

令到大家覺得會長太自責 太多妄想咁 昔日的偶像部翻唔到黎
偶像部既羈絆無埋 可能都無

其實我覺得有個位好離譜 偶像部成員竟然係幫營運講野
而唔系幫會長講野 係咪想保住自己飯碗 唔想卑會長拖累?
未試過 我聽日試試 我熄左電腦
馬頭直頭廢,炎上左咁多次都仲可以搞單咁既野出黎,之前仲有怪獸家長事件
營運唔係第一時間出黎解釋先已經失敗
咩咩咩到而家都仲係龜縮唔出黎直播
如果唔係貓乃木都一齊解約,比3人組鞭下屍可能真係吹到係會長被害妄想
.live一年半都冇咩進步真係快D執啦
好明顯係唔滿意會長係佢地活動前先爆大獲覺得累到佢地
蛋蛋會長 天鳯Twitter
好彩小白唔受影響
https://youtu.be/AjrBG2ONSAg
好似話唔同部門營運,真定假就唔知
パトラ又講エリ
呢個個人勢個mod都幾靚
https://youtu.be/LPn4VFptE7E
講左咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞