Virtual Youtubers討論區(13)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
大家唔使唉,如果你係濕鳩公司做過,就知道quit咗之後直頭要開香檳
希望今年天開司同歌衣搞嘅紅白歌唱大賽都有傳說中嗰位大人物
成年就係等呢日
上年有今年冇反而擔心
冇左エリ唔知パトラ會唔會自己上
彩虹社個位水著LOLI魔王點解好似好出名咁
好多精華片 (全部雜談)
期待天魔機忍第3話(好似係)
同花咲真同居中,只要直播果陣花咲係屋企就好易聽到佢把聲,同各種生活音
實際上每日都係線下合作,てぇてぇ
另外同個皮唔算好相符嘅聲線,但都係好可愛,兼且帶點受,但最受仍然係同居人
超遜炮,幾乎每次遲到,冇花咲係度就幾乎開唔到台
每日嘅生活幾乎都係花咲照顧,觀眾同魔王都叫佢做媽媽

結論:えまかざてぇてぇ
好多人等左成年,希望唔會失望
乜撚嘢叫做不允許成員私下溝通
呢個規矩正正就係激發矛盾嘅導火線我唔信如果溝通多啲仲會企到咁硬甚至對立要知道同社v不仲係哩個圈子其實係極少有 V之間大家都係互相扶持合作先有好效果
咩公司
仲有邊間咪 .Live
http://ngabbs.com/read.php?tid=19576010

翻譯 唔太明日文巴打可以睇下 殘體注意
諗起強國d血汗工廠,驚d奴工團結搞公會就用盡方法唔畀佢哋交流
不嬲都無睇開偶像部
當初金剛同委員長合作先知道佢地咁多限制
當時都幾驚訝
睇完,又一次證明偶像呢樣野真係好虛偽
好長 自問睇字慢睇左我成個鐘咁濟
感覺上又唔係好大件事咁

最後覺得離開既原因似係人際關係多過營運
個經理人部又係拎好多人更崩潰既野令人更加唔信個營運,個態度
正如之前nico片條所講,fans想睇既唔係邊個錯邊個岩之後強烈譴責邊個邊個
係即使邊一邊有錯都好,成員互相扶持解決件事之後共同前進(依個係佢地一直塑造既形象)
即係好似北上個Twitter講d野咁
而唔係第一時間跳出黎指責人地會影響到自己之後既活動
pino咩咩咩同花京院唔明一樣野就係,依個時候你幫營運講好說話又點,偶像部個brand只會因為咁越插越低
中間仲有2件事小插曲就係神樂同咩咩咩都因為自己細佬而比人特定左
好似話要委員長拎埋企劃書去敲門先得
其實同社不仲都有唔少既不過咁少既事搞到滅團咁濟真係未見過
抽hololive個live抽兩次都唔中
西撚到有乜理由要咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞