脫髮救髮、植髮、用藥、買藥、幫買及謬誤討論 你問我答 14

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
唔好信埋啲偏方啦
如果係M字 = 雄禿
早啲食藥/Minoxidil
巴打,係咪由細到大都係咁既情況

定係愈黎愈少,愈黎愈幼先
女仔都會有雄禿,及早治療
Minoxidil 5% 醫學會上只建議男仔用,所以唔建議咁高量開始
我冇記錯 Minoxidil 係有女用版既 2%
(但係見到好多外國女仔照用5%)

開始用時會有一段 1-2個月既脫髮期,係屬於藥物運動既正常情況

詳細你可以Check 下 "Minoxidil for women"
脫髮救髮、植髮、用藥、買藥、幫買及謬誤討論 你問我答 14
https://lih.kg/ntKnvvX
細個前陰都唔係密果種 但因為細個成日比阿媽剪走曬啲陰 所以我都唔知我係天生疏定脫髮 最近先開始留陰想轉下髮型
平時都係叫髮型師剪短頭頂啲頭髮 冇咁塌 同剪陰貼眼眉
細個前陰都唔係密果種 但因為細個成日比阿媽剪走曬啲陰 所以我都唔知我係天生疏定脫髮 最近先開始留陰想轉下髮型
平時都係叫髮型師剪短頭頂啲頭髮 冇咁塌 同剪陰貼眼眉
我覺得你最好睇返啲相,早啲確定係唔係有問題
因為治療雄禿最重要嘅關鍵就係時間。
寄集運? 因為我見佢唔ship HK
要點樣醫雄禿
最正路就食保康絲
Sorry 我應該比錯左一個觀念你

雄禿應該係冇得醫嘅,只可以控制。
一旦你停藥就會甩返晒。
所以係好悲觀嘅,
不過向好方面諗:未甩晒之前發現,係可以控制到嘅。
盡早啦,毛囊死左就唔會復活
查左成年都冇咩分別,當贏左
想問有冇人用過regro呢隻生髮水
有冇人聽過/做過植眉?有冇醫生介紹?
尋晚藥房買韓保$280 買三送一,買左四盒
今朝食左第一粒
邊度買
求地點
十年巴想買韓保
https://t.me/gla332
想知大家幾歲開始食保記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞