脫髮救髮、植髮、用藥、買藥、幫買及謬誤討論 你問我答 14

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
有無手足食緊保記+用minoxidil 都反反覆覆?
Keep住每半年左右手就狂脫咁
Lm
上個月係大陸植左髮, FUE技術,10蚊1毛囊,補M位用2800毛囊,600幾毛囊修正太陽穴兩邊位置,好似22蚊定20蚊,即係3500單位左右,加埋垃圾護理套裝1000鳩幾2000蚊, 9折後用左38000人仔。
原定我budget大約30000蚊左右,植大約2800單位,最後去手術當日俾佢氹左我植埋太陽穴兩邊位置,其實佢地一定有報大數,我覺得3000左右足夠我完成。植髮前佢會俾你數數量,但我覺得有點兒戲,50毛囊放埋一堆數埋數,但應該係唔足,單憑感覺去信,無理由叫佢一條條咁數,我覺得我植既面積大約係3000左右,所以如果有人去大陸植髮,咨詢果時佢報完數俾你,你大約用佢報既數 x 80%~85%既數去計就夠, 你用預算去同佢講植唔到咁多。
我果間係全國最出名果幾間醫院黎,植髮姑娘幾好人幾溫柔,醫院好干淨,植完可以住佢間醫院兩日,包你食3餐,手術後第7日就返去洗頭。
暫時效果我算滿意,依家大約一個月左右,頭髮開始甩,要3個月後甩完再生
我脫髮唔係嚴重,植完髮其實要食藥,但我黎緊想要小朋友,所以無食藥,但唔知用唔用落健5%好,有人話用呢隻壓抑唔到男人既DHT,所以其實無用?
巴打邊間植?有剃光?
剃光晒,其實之前一路都接受唔到剃光,所以諗左成兩年都無做
但剃光左,原本無頭髮既位會有返頭髮,原來仲好睇,因為之前少頭髮根本就係柒到仆街
你"括"左出去其實就真係無乜野,光頭真係好少事
但你搵一個長假去做,要有兩星期左右休息,等D頭髮長返少少好睇D
我上去搵左3間去問,雍禾,科髮源,仲有麗格
其實植髮都幾難知個數量岩唔岩
因為肉眼點都睇唔出少左
你揀左邊間?可否留tg
植髮一定要剃光?
唔係,植果度既面積一定要剪短,同埋取髮區都會剪短
你留俾我,我Add你
想問下邊度買到印版? 想試下
照鏡睇到頭皮肉
十年巴你tg id最尾3個字係咪000,驚比人亂add
Yes
唔好介意,因為上次有人亂add我,賣得仲貴過我自己買
係好多人係度扮緊我

加人 tg 呃緊飯食
邊到有ROGAINE買
見屈臣氏同藥房都無 森髮果個又話批貨2020 5月到期
我買多左 留tg
發現香港都係得三間植髮
仁安 美絲 顯赫
有冇巴打知美絲 顯赫植髮效果如何 第二次植髮想all in捐髮區了
all in完如果都係食藥keep唔到就人生重刷算
請問韓保粒藥係咪顏色同咩形狀?驚一直食開係假藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞