脫髮救髮、植髮、用藥、買藥、幫買及謬誤討論 你問我答 14

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
想問你地講緊個隻施巴5.5係咪呢隻?
http://www.sebamed.hk/product/detail/102/

有咩成份先
想問你地一日洗幾多次頭?
聽講正常人早晚一次 但洗太多我驚甩哂d頭髮
打算食藥加搽野 想問十年巴打同埋各位Ching意見
1. 1mg fincepia會唔會不育 (上網睇話精子會減少)
2. 想生bb果陣係未要停止食藥
3. 真係中左side effects 身體會有咩反應
感謝
有冇minoxidil
jasonmama123
洗濕個頭 頭頂已經見到拳頭咁大面積既頭肉
要吹乾加pat埋一面先遮得住
先25歲 食左藥5個月都無好轉
真係好唔開心 等真係遮唔住
打算resign依家份工再剃光頭
唔想比舊同事見到我個衰樣
等接受自己光頭look
先再搵新工
唔知仲捱到幾耐呢 純粹呻下
植髮?

前額如何?
前額都有d
本身轉位疏
依家連埋頭頂 左右兩邊
唔係搵得多 有錢都想儲起佢
加上植髮要剃光 番工都唔方便 比人笑
本身個人就自卑 加埋甩頭髮真係

白色,是醫護常用顏色。不含任何色素,並容易發現污漬,適用於醫院最應保持潔淨的地方。除此之外,白色還代表純粹的善良和堅定的信念。

當日,醫護們憑藉良心忠實履行自己的使命。今日,政權道德綁架他們這一份熱誠和信念。

他們守護了我們生命和健康,但又誰能守護他們?

全城白絲帶,支持醫護罷工。醫護不是condom,我們與醫護同行。

#全城白絲帶 #撐醫護 #撐罷工 #封關口 #醫護非condom #與醫護同行
#香港金總 #HKFU #standwithmedics

各位金融人都麻煩幫手填問卷,謝謝。

⚠️⚠️緊急⚠️⚠️

香港金融業職工共同抗疫意見調查

香港金融業職工總會欲以問卷方式詢問同業以工業行動共同抗疫的意願和意見,以制定有效方式向僱主及政府表達對僱員對於安全和健康的憂慮,全民共同抗疫。

由於事態緊急,如策劃任何工業行動必需經過既定程序。故此是次問卷將於1月31日23:59截止。希望同業們積極參與此調查,讓金總能全面理解金融界僱主於防疫措施現況,以及會員和同業於共同抗疫的意願,以制定下一步行動。

https://forms.gle/toVdkp2QMVwtZXVr7

原post傳送門:
[行動][請置頂]全民白絲帶 罷工撐醫護
https://lih.kg/1848612
植髮唔洗剃光
台灣植比較平

食藥有無繼續甩先?
上網睇植要剃既
食左5個月 仲甩緊
會唔會人虧 要食補品
可以唔剃晒
只需要剃後面取髮區
好沉重 又要番工
無咩錢又唔想植住
轉中醫有無用
中醫無用

儲6,7萬去台灣植左一次先
覺得貴既等疫情消失
儲3萬番大陸植
唉巴打同命人,睇翻16,7歲既相個頭成個飛輪海頭,每半個月多啲就要剪頭每次都一大堆,今年26歲二個月剪發現頭髮生長速度大變頭好薄每條頭髮睇落好似絲咁幼,掂二掂都甩幾條,個心情好灰好沉冇哂心機
每次洗頭形住,按摩下頭皮手痴甩左幾十條頭髮,吹頭又係,瞓醒覺又即刻睇下個枕頭又十幾條,人都就痴
起碼食一年先再評估
巴打想問下每日甩多咗既定義,用洗頭果時定,枕頭定咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞