脫髮救髮、植髮、用藥、買藥、幫買及謬誤討論 你問我答 14

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
救命想死,上個月頭開始頭髮變得好軟好幼好薄,由頭到大都係又粗又硬大半個月去剪頭髮都一大堆,生長得好快,最近發現個頭中間完全係無密集,係明顯有撥開好多虛位,髮線好多梨白位,吹頭望張枱有接近10幾條半截手指好幼既甩出黎,個人覺得有幾點可能搞到咁。

第一,就係半年前頭皮毛囊發炎,頭皮邊全紅痕到仆街,全部都係頭屑維持左好耐,換左好多洗頭水,最後用左施巴先好翻8成,有時都會痕痕地。

第二,就係生筒飲食減肥,縮持左三個幾月,肥係減得幾成功,因為全戒澱粉同生果,會唔會飲食太唔均勻?

第三,我老豆的確係地中海等於陳帆咁,唉我得20中唔想咁快

請問巴打脫髮初期可以做啲物,救得幾多得幾多?
dutasteride同finasteride點樣揀好?
唉心情好低落,追左頭一個post,用水撥一撥2隻角手都痴住4,5條頭髮,細心留意隻角都退後左,請問初期買邊隻藥同膏?
打飛機會唔會影響脫髮?
或者會唔會令身體產生更多DHT?
我係女仔有脂溢性脫髮問題
我爬左文見上面有講話黑樂雅但我google唔到相關資料
請問可以點做

用左5個月左右生髮水2%,同食保康絲
前額效果,買枝5%都未用,2%已經好好效果

頭頂效果

勸大家有疑惑就去睇醫生,係有得救,越早越好
毛囊走左就走左,要趁快救
英國有咩幹細胞植髮
dustas 係咪真係有效過finasteride咁多? 好L貴買得好肉赤
我都係戒咗糖同澱粉大約三至四個月之後開始甩頭髮同變得好軟,唔知關唔關事
效果更好,副作用更強
但係適尿通應該平過正保
好勁
我齋食藥 食左6個月頭頂都冇你咁有效
十年巴 求加tg
https://t.me/Y990531
頭皮位好多瘡仔,應該點處理?
用緊Head & Shoulders ,之前比較多碎屑
成個頭都有瘡?
平時輕輕r個頭有無油脂粒?
有無好似橙紅色咁既頭皮粒?
R頭會覺得頭髮底部、頭皮位有瘡仔咁lo
唔係好識形容
頭皮多唔多?
會唔會頭皮一塊塊?
定係一點點白色粒?
間中一塊塊
你如果正常洗頭正常作息
就唔會無啦啦生頭瘡既

一係你就洗頭刮傷左,傷口一定會變瘡
一係你就洗得唔乾淨塞左毛孔,發炎生瘡

但如果你中左我上面問你既症狀
你就好大機會係皮膚病引起頭瘡
要用藥先搞到
而頭皮既皮膚病係會引致毛囊死亡
最終脫髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞