脫髮救髮、植髮、用藥、買藥、幫買及謬誤討論 你問我答 14

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
巴打 想搵你幫手買藥
https://t.me/iampoorjj
喺,小弟細佬去睇過史雲遜,淨喺開啲洗頭水,養髮液
小弟詳細咁睇過晒啲成份,都喺坊間啲洗碩水,養髮液有既成份
既冇同坊間唔同既貴價成份,又冇FDA認證既藥用成份
倒不如直接買FDA認證既藥
藥的話係咪只會防止再甩 但再生髮係好難
藥有分兩種嘛
minoxidil咪再生髮
finasteride, dutasteride 咪防止再甩
當然minoxidil只喺刺激生返細毛
要細毛變大毛就要再靠其他方法
有FDA認證既有紅光燈
冇FDA認證既就有咖啡因
另外minoxidil再配合埋外用維他命A會有更好效果
好,不過我都去左睇皮膚科先 唔該哂解答。我都係睇依個post先知皮膚科都醫脫髮
因為頭髮(毛囊)喺皮膚上面,所以計落皮膚科

另外有樣野要提,想脫毛先用生薑搽毛囊,因為生薑係強力除毛劑
想生髮就唔好用生薑搽頭
以上資訊由阿凱藍Akaiilan提供
https://youtu.be/edrTuNVlA4Y
上網買啦
森髮應該最出名
點睇tricomin 暫時未有研究話停用會脫 但有效生髮
因為佢喺幫助生髮
但唔喺幫助停止脫髮
照咁計 其實tricomin+保康絲其實都夠做 1隻幫生髮 1隻防dht脫髮 唔洗搽minomdix 隻野一搽一戒就仆街

利申以前搽5%minomdix 1年 依家戒左
最近1個禮拜轉左 施巴 活髮洗髮露
但係頭髮比以前甩得多 支野咁貴都無用
之前用VS (唔係防脫) 好似無甩咁多
再之前用maro 又係甩幾多下
應該繼續用多一陣定係停用
我覺得無遺傳性 因為生活習慣既有可能

Minoxidilmax dualgen 15 plus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞