[正視聽] 唔好以為區議會冇用

590 回覆
459 Like 23 Dislike
講到口臭啦...
咪仲係一大堆咩人血漫頭呀.. 議會冇出路呀.. 打緊仗呀.. 果亭野無限 loop

我都係果句..
我明白大家點解唔 care..
但我好想勸大家一定要 care..
最簡單O既根本原因係: 對家 care...
佢地唔止要個位O既資源.. 係要個位過埋一大堆唔等使O既錢圍威喂... 幫佢地 D 金主賺錢同使錢...

區家麟 blog 都再勸過..
//無論你是否認同,外界都會把選舉結果當作是變相公投,這是官方認可的全民民意測試,是這場運動來得合時的民意寒暑表,各方不容怠慢。//

就算你唔 care 都好... 你整到取消其實都冇所謂..
但如果仲有得選..
重要O既野再講多三次..
一定要去投票!!
一定要去投票!!
一定要去投票!!
唔好以為單一方面就可贏土共
勇武 文宣只係開始
要起碼贏十幾個aspects先有機會逆轉

資金鏈係其一
大家要spin好幾單野

1. dioxin
2. 警暴

中立撚見到呢兩單野都係會火到仆街.
我一路爭取緊既係用區議會建立地區動員機制. 一區500手足, 有250區係自己人就有125000 手足可以動員到。區議員同時亦解決左冇大台冇編制既問題, 對於日後搞抗爭, 甚至打獨立戰爭都好有用.

冬天到了,人在異鄉的手足們,
此刻,有感到無助嗎?會飢寒交迫嗎?

請課金,接濟台灣手足!
https://gogetfunding.com/香港民族陣綫-海外支援計劃-2

香港人,齊上齊落、不離不棄。

有遠見嘅軍師會明區議會重要性
見到有d人日日講攬炒,點知係對自己有利嘅事都一齊攬炒,核爆埋,真係無眼睇
Don’t Ff to much la
600票
你點夠
推,大部份和理非都等緊投票
叔一燒單野真係好大影響,而且網上好多人都支持或者唔反對,我識既好多人都覺得好恐怖。同埋最近我地都私了左好多街坊,變相又溝淡左我地追究警暴既正當性。
Dioxin 可以帶埋 D 中立咩都唔理阿太,甚至籃太變黃...
有冇人熟 chem 鏟起成條 line 啦...
其實可能真係分工黎
正如你唔會見到泛民衝就係咁解
但希望泛民食完個位真係做到不割喇
對家建制都唔係傻
唔係點會嚇到瀨尿
係明唔比你出,投票又截左止。

佢哋違法又點,事後你點追究都無用
所以我至少有得選前都唔會吹啖吹冇用,你吹啖吹冇用實際效果係幫緊對家助選。
其實我地真正要叫既口號唔係雙普選, 而係三普選: 特首, 立法會, 政協. 如果真係要玩831果隻「普選」, 咁選委會都要普選。
我們只可多啲貼文宣

Dioxin 一定要搵外國lab做 我們太難幫到手
借一借位

[真檢討]再係咁樣 香港人係行唔到落去
https://lih.kg/1737420
事實上成個泛民主派+中立都開始大幅度深黃化. 而家我地口中既淺黃返返去2014年分分鐘係勇武法西斯嚟
K.Kwong
收皮啦 剩係第一點都假啦 班仆街泛民有邊個話會捐錢出黎啊?
咪又係落自己袋 on9
據我了解, 泛民其實做左好多野, 佢地係默默咁守住啲位, 有少少似理大既手足咁, 等大家有能量去同佢地一齊光後香港.

利申: 毓民教徒, 屌左泛民十幾年, 而家先識appreciate部份泛民既毅力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞