[正視聽] 唔好以為區議會冇用

590 回覆
459 Like 23 Dislike
五大訴求 區選公投 !!!
區議會係個大金庫
獻世派幾多油水。幾多過水濕腳都係靠區議會
如果打擊到佢地,即係
1.我方資金大增
2.敵方資金大減
如果共產黨要再叫班獻世派做野,就唔可以靠公帑(政府對區議會撥款),而係真金白銀用維穩費燒落去。
幫手執屋,啲嘢可能放埋一二邊,星期一又好神奇出返嚟
大家需要既係當頭棒喝, 我覺得黎明行動有啲危, 但係我支持去做
我其實覺得國師同佢既友好可以考慮下選, 有啲野唔係一下到位既.
其實只要後生果班出嚟投, 就可以贏撚爆啲廢老

Pish
我覺得呢兩個行動本質上冇矛盾

黎明行動既核心思想係藉唔同既行動去達至三罷. 咁三罷之後呢? 好多中學生, 大學生冇呢個能力同風險去做勇武(e.g.之前比人咬過既), 咁可唔可以去幫手助選? 如果係和理非, 又可唔可以去幫下手?

比到和理非有機會參與運動, 又冇風險, 何樂而不為
推...
和理非show time

我正式片下盧斯達既呢個論點先. 一般而言我同盧斯達既立場好相近, 除左選舉同對泛民既立場.

冇G20, 而家跟本唔會有咁多海外組織仲做緊野, 海外香港人亦唔會connect埋一齊去做lobbying, 呢啲係盧斯達響香港見唔到既野. 而家響水上面既英、美、加團隊, 或者其他未做野既團隊, 都係G20之功.

區議會更加係咁. 好多示威響之前比土共區選員篤灰認樣send上hkleaks, 果陣大家又記得出嚟屌, 但係叫大家選就不了. 真係為香港好, 就never forget, never forgive.
我印象中熱狗有派人出
陳雲青城好似無選(無乜印象)
我同你立場都似
但我比你更覺得區選係無用
除左拎資源外
你仲覺得體制內可以拎到600票
我只可以話有d天真...
區選如果贏到係bonus
又唔係去送頭, 零風險點解唔做
正視聽呀巴打!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞