[正視聽] 唔好以為區議會冇用

590 回覆
459 Like 23 Dislike
呢位手足高質,而我地既研究顯示其實個民意係比六成高好多
agger
Exact7ly
如果大家只係甘於做中國既一個特區,咁的確冇必要。我瑋直係以香港必會獨立既前提下做討論。

區議會係地區動員機器,立法會就係軍區練習。我講到咁白希望你聽得明
而事實上好多野去到今時今日先有條件做,包括但不限於

1. 和理不分
2. 土共自露真面目
3.區選冇曬委任議席
4. 區區有得選

冇呢啲條件其實冇得玩
上星期五旭日,除咗大埔 9成人已經正常返工,
重覆再搞響應既人有幾多? 效果有幾大?

點解要停戰幾日?
-連登係同溫層,中立港豬仲有好多,一路做文宣就係要拉攏佢地
-堵路火魔俾晒理由政府停區選,對家真係多謝晒你地
-紅隧唔會走左,poly回復正常我地先有機會再去塞
-日日chur盡,大量手足受傷被捕; 勇武唔需要休息,和理非前線都要
-俾機會和理非24號做野,用區選突破僵局

區選贏有咩用?
-更多籌碼同政府打,用確實民意收林奠一哥皮
-增加對家成本,將對家資金鏈同資源過落我地度
-打擊建制派內既強硬路線,事實係建制既溫和路線係達成五大訴求既關鍵
-體制內外雙線抗爭,增加我方話語權,KO所有大小白象利益輸送
-即管試下左膠泛民贏一次,如果證明失敗就可以認清勇武先係出路

大家冷靜諗諗,呢幾日要做d咩先真正救到手足
要建制派付出代價,而唔係再送子彈俾人!
一定要投到
獨立之前有過程,贏左你點玩都得,贏之前呢?要唔要兵,要唔要組織?定係你覺得好似尋日九龍既手足咁無組織就打得贏200萬老解?打贏左尋日理工既手足就唔使投降啦
同民建聯比,民主黨幾好呀,係1同1億既分別

唔好唔記得呢屆民主黨議員已經叫走得前,雖然都仲係有林卓延5:0呢啲戇鳩論調
我唔只要大台,仲要獨立前既自治政府,民意機關,授權方案,只要搵到個大家心悅誠服既方法,大家就唔會內鬥,亦唔會出現雨傘後期拆大台既問題
任何能夠幫到義士同埋反對陣營嘅嘢都要做
壓倒性勝利就可以俾好大壓力政府 波蘭共產政權解體咁
其實我接受到。

但係我想天琦做國防郭長,之鋒做外交部長,毓民做立法會主席😂
幫推
泛民區議會選舉前快啲做野
https://lih.kg/1737778

麻煩幫手推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞